BEYAZ ÖFKE SOKAĞA TAŞACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BEYAZ ÖFKE SOKAĞA TAŞACAK


 

Doktorlar, hakları için 8 Şubat’ta g(ö)reve çıkacak. Saat 11:00’de Toros Devlet Hastanesi’nde toplanacak doktorlar buradan saat 11:30’da hareket ederek, saat 12.30’da Özgür Çocuk Parkı’nda bir basın açıklaması yapacak.

GİZEM EKİCİ

 

Türk Tabipleri Birliği’nin “Emek Bizim Söz Bizim” etkinlikleri kapsamında doktorlar 8 Şubat Salı günü g(ö)reve imza atacak.

Türkiye genelinde yapılacak eylem; Tabip Odası, Mersin Diş Hekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Genel Sağlık İş, Birlik Dayanışma Sendikası ve Aile Hekimleri Derneği desteğiyle hayata geçirilecek.

Mersin’de Salı günü saat 09.30'da Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde basın açıklaması yapacak doktorlar, saat 11:00’de Toros Devlet Hastanesi'nde toplanacak. Saat 11:30’da hareket edecek doktorlar saat 12.30'da Özgür Çocuk Parkı'na gelerek, burada bir basın açıklaması yapacak.

 

DOKTORLAR NE İSTİYOR?

Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Antmen, hakları için yaptıkları eylem için şunları söyledi: “Bizler hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hak mücadelesini halkın sağlık hakkı mücadelesinden ayıran bir anlayışı hiç savunmadık ve bugüne değin hep bu mücadelenin birlikte yürütülmesini savunduk” diyen Antmen, “Bugün de aynı şekilde eşit, ücretsiz ve nitelikli bir kamusal sağlık sistemini savunuyor ve bunun için mücadele ediyoruz.

Bizlerin talepleri halkın talepleri ile çelişen değil, birbirini destekleyen ve savunan taleplerdir.

Bizler; Hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının insanca yaşayabileceği ve emekliliğe yansıyan bir temel ücret, Hekimlerin ek göstergelerinin 7.200, diğer sağlık çalışanlarının 3.600 olması,

COVID-19’un meslek hastalığı olması, sağlıkta şiddet ile mücadelede etkin bir Sağlıkta Şiddet Yasası çıkarılması, 2021 yılında çıkarılan Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliğinin acilen ortadan kaldırılması ve herkese eşit, ücretsiz, nitelikli, kamusal bir sağlık hizmeti talep ediyoruz.

Tüm bu nedenlerle 8 Şubat 2022 Salı günü yapacağımız beyaz g(ö)revin vatandaşlarımız tarafından da desteklenmesi, o gün hiçbir sağlık kurumuna gelmemeleri, alınmış randevularını ertesi güne ertelemelerini, bu eylemde bizi yalnız bırakmamalarını talep ediyoruz. Unutmayalım ki bu talepler hepimizin ortak talepleridir ve bu mücadeleyi kazanmamız halkın sağlık hakkı mücadelesini de kazanma anlamına gelecektir”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA