TARSUSLU ÜRETİCİ DESTEK İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUSLU ÜRETİCİ DESTEK İSTİYOR


 

Haber Merkezi

 

Tarsus Ziraat Odası Meclisi, 2022 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Oda Meclis Başkanı Hacı Bekir Özdemir, Yönetim Kurulu Başkanı Veyis Avcı ve üyelerin katıldığı toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.

Meclis Başkanı Hacı Bekir Özdemir, 2022 yılında Tarsus’ta tarımla ilgili olarak yapılacak etkinlikler konusunda bilgi verdi.

Toplantıda 2021 mazot-gübre desteğinin muhtarlık hizmet binalarında askıya çıktığı, bunun yanında mazot-gübre fiyatlarının çok artmasının yarattığı olumsuzluklar konuşuldu. Narenciyede ki durumunda gündeme taşındığı toplantıda özellikle limon bahçelerinin sökülmesinin üzüntü verici olduğu belirtildi.

Tarsus Ziraat Odası Meclis toplantısında ekim alanlarının azalması, zeytin sektörü, pamuk-buğday-soya-arpa gibi ürünlerin desteklerinin arttırılması gerektiği vurgulanırken, stratejik tarım ürünlerinin üretiminin azalmasına dikkat çekildi.

 

İTHALAT BAĞIMLILIĞINA TEPKİ

İthalata bağlı bir ülke konumuna gelinmesinin sorunlar yaşattığı belirtilen toplantıda değerlendirmede bulunan Başkan Veyis Avcı, tarımsal elektrik ve sulama suyu ücretlerinin düşmesi gerektiğini, TARSİM desteklerinin arttırılması gerektiğini belirterek, “480 dekar taşlı araziyi hem taş kırma, hem de toplama olarak tarıma kazandırdık. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile fidan yetiştiriciliği ve üretimi için protokol imzaladık. Bizler, meslek liselerinde, tarıma dayalı (tarım sınıflarının) açılmasını bir kez daha vurguluyoruz. Bağ-Kur primlerinin de artması elbette sıkıntıyı arttırmıştır” dedi.

Arıcılık, budama ve daha değişik dallarda açılan kursların da gündeme geldiği toplantıda, Oda’ya kayıtlı çiftçi çocuklarına burs verildiği de bir kez daha gündeme taşındı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA