ORMANDAN KAZANÇ İKİ KAT ARTTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMANDAN KAZANÇ İKİ KAT ARTTI


 

Mersin’de odun dışı ürün ve hizmet faaliyetlerinde hedefler aşıldı. 2021 yılında 900 bin TL odun dışı ürün satışı hedeflenirken 1 milyon 938 bin 195 TL satış gerçekleştiği kaydedildi

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünde odun dışı ürün ve hizmetlerde, 2021 yılı program hedeflerinin üzerinde başarı elde edildiği bildirildi.

Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2021 yılında 900 bin TL odun dışı ürün satışı hedeflenirken 1 milyon 938 bin 195 TL satış gerçekleştiği kaydedildi. Odun dışı ürün satışlarında ilk sırada bin 525 ton satış ve 772 bin 440 TL satış geliri ile defne, ikinci sırada 625 ton satış ve 246 bin 635 TL satış geliri ile harnup yer aldı.

Ayrıca açıklamada, doğa severler için, Tarsus Karabucak Okaliptüs Ormanı ve Çamlıyayla Baştepe Ekoturizm Planları yapılarak Doğa Yürüyüş Parkurları’nın hizmete açıldığı aktarıldı. Orman köylüsüne istihdam ve ek gelir sağlanması, bal üretimi miktarının ve kalitesinin artırılması amacıyla Erdemli Karahıdırlı Mahallesinde ve Çamlıyayla Sebil Mahallesinde birer adet bal ormanı kuruluşu gerçekleştirildiğini de aktarıldığı açıklamada, kentteki bal ormanı sayısının 34’e çıkarıldığı belirtildi

Odun dışı ürün envanteri ve planlanma çalışmaları kapsamında 2021 yılı için 10 adet programa karşılık, 54 adet plan yapıldığının vurgulandığı açıklamada, Bölge Müdürlüğü genelinde 7 bin 246 hektar alanda 35 bin 772 ton odun dışı ürün envanter planlaması gerçekleştiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca 2021 yılında 2 milyon TL mesire yeri kira geliri hedeflerine karşılık 2 milyon 960 bin 111 TL gelir elde edildiği belirtilerek, Anamur, Mersin, Gülnar ve Tarsus Orman İşletme Müdürlüğünde vatandaşların ailece huzurlu ve doğa ile iç içe vakit geçirecekleri 8 adet yeni mesire yeri kuruluşu ile mesire yeri sayısının 41’e çıkarıldığı ifade edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA