1517 BELEDİYECİYE SOSYAL DENGE TAZMİNATI GELDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

1517 BELEDİYECİYE SOSYAL DENGE TAZMİNATI GELDİ


 

Mersin Büyükşehir ve MESKİ personelleri için belediye ile Tüm Bel-Sen arasında “Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi” imzalandı. Sözleşme toplam bin 517 memur ve sözleşmeli personeli ilgilendiriyor.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen Mersin Şubesi arasında belediye ve MESKİ Genel Müdürlüğü’nde çalışan toplam bin 517 memur ve sözleşmeli personeli ilgilendiren “Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi” imzalandı. Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Sendika Şube Başkanı Mustafa Özbay arasında imzalanan 2 yıllık sözleşmeden toplam bin 517 personel faydalanacak.

 

TAVAN TUTARDAN ÖDEME YAPILACAK

Başkan Seçer, 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2023 dönemi için ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nun 32. Maddesi’ne ve 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ne istinaden yapılacak olan bir sözleşme ile sosyal denge tazminatının, aylık tavan tutarı olan en yüksek devlet memuru aylığının; ek gösterge de dâhil; yüzde 120’si olmak üzere Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesini imzaladıklarını aktırdı.

Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi’nin iki yıllık bir dönemi kapsadığını vurgulayan Başkan Seçer, şöyle devam etti: “Mersin Büyükşehir Belediyemiz 1157 memur çalışanı ve 55 sözleşmeli personeli ile faydalanmış olacak. Ayrıca Mersin Su ve Kanalizasyon İdaremizde 249 memur, 56 sözleşmeli personel olmak üzere toplamda 1517 personelimiz faydalanmış olacak. Biz 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde de sosyal denge tazminatını yine o dönemde tavan tutarı olan, ki o zaman bu oran yüzde 100 civarındaydı, o oranı da vermiştik.”

 

“MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAŞAYACAK Kİ BURADAKİ EMEKÇİLER DE YAŞASIN”

Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay, sözleşmenin imzalanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları söyledi: “Siz ekonomik boyutunu söylediniz ama bir de işin sosyal boyutu var. Mersin gerçekten dünyada tek şehirlerden bir tanesi. Barışın ve hoşgörünün sembolü olan. Dünyada eşi benzeri olmayan, tüm insanların, özellikle mezarlıktan bahsediyorum, yan yana koyun koyuna yattığı bir yer. Sayın Başkanım, Mersinimizin Belediye Başkanı olarak elbette sizin temponuza yetişmek bizim için hayli zor. Yani onu itiraf etmeliyim. Yani Allah sağlık versin, gerçekten Allah korusun çok hızlı bir tempoda çalışıyorsunuz. Ama biz de şunu söylemem gerekir, memurlar adına, üyelerimiz adına, sizin bu çalışmalarınıza biz de elimizden geldiği kadar destek verme, birlikte çalışma, üretme, yani Mersinimizin daha yaşanabilir, daha özgür, daha yeşil bir kent olması için elimizden geleni yapacağımıza burada söz veriyoruz. Elbette Mersin Büyükşehir Belediyesi yaşayacak ki buradaki emekçiler de yaşasın. Yani Belediye burada yani Allah göstermesin ekonomik olarak bir zaafa düşerse, maaşlarımızı ödeyemez bir duruma düşerse ki bunu daha önceleri bazı belediyeler yaşadı. Yani işçinin, memurun maaşlarını veremediler. Elbette biz de bundan etkileniriz. Elbette Belediyemizin hem gelirlerini artırma hem hizmeti en iyi şekilde vermek için elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyorum. Şimdiden tüm çalışanlara hayırlı, uğurlu olsun.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA