YER ALTI PATLAYICI DEPOSUNA 10 YIL SÜREYLE İZİN VERİLMİŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YER ALTI PATLAYICI DEPOSUNA 10 YIL SÜREYLE İZİN VERİLMİŞ


 

Gülnar’ın Büyükeceli Mahallesi’nde Mersin-Antalya karayolunu yapan şirketin dinamit deposu yapmak için ormanlık alanı talan ettiği iddialarına Oman Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Açıklamada dinamit deposu yapımı doğrulanırken saha içinde ve etrafında yangın riski dahil her türlü tedbirin izin sahibi tarafından alındığı belirtildi.

Haber Merkezi

 

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde Mersin-Antalya karayolunu yapan şirketin dinamit deposu yapmak için ormanlık alanı talan ettiğine yönelik iddialara Orman Genel Müdürlüğü’nden (OGM) yanıt geldi.

Gazetemize konuşan emekli öğretim görevlisi Dr. Ramazan Karaman’ın hem orman talanını engellemek hem de 3 mahalleden geçildikten sonra depoya taşınacak patlayıcı maddelerin yarattığı tehlikenin önüne geçmek için başlattığı mücadeleye ilişkin OGM’den, iddiaları doğrular nitelikte bir açıklama yapıldı. 

 

“ORMAN KANUNUN 17/3 ÜNCÜ MADDESİ GEREĞİNCE İŞLEM YAPILIYOR”

Orman Genel Müdürlüğüne bağlı Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü, Büyükeceli Orman İşletme Şefliği, Büyükeceli Cumhuriyet Mahallesi sınırları dâhilinde, Orman Kanunun 17/3 üncü maddesi gereğince işlem yapıldığı ifade edilen açıklamada “Karayolları Genel Müdürlüğünün 79 bin 661,51 m²'lik ormanlık alanda "Yer Altı Patlayıcı Madde Depo Sahası" için, taahhütname hükümlerini yerine getirilmesi şartı ile olur tarihinden itibaren 10 yıl süreyle izin verilmesi Tarım ve Orman Bakanlığının  14.07.2021 tarih ve 1647419 sayılı oluru ile uygun görüldüğü ve taahhüt senedi alınarak 10.11.2021 tarihinde sahanın teslim edildiği kaydedildi.

 

“HER TÜRLÜ TEDBİR İZİN SAHİBİ TARAFINDAN ALINMAKTA”

 Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Mersin - Antalya Devlet yolu inşasında kullanılmak üzere patlayıcı madde deposu yeri olarak verilen izin sahasının içerisinde ve etrafında yangın riski de dâhil olmak üzere her türlü tedbirler izin sahibi tarafından alınmaktadır. İzin sahasında güvenlik nedeniyle sahadan uzaklaştırılması gereken 10 m³’lük ağaç, orman idaresince değerlendirilmek üzere sahadan çıkarılmıştır ve saha izin sahibine teslim edilmiştir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA