TARSUS DOÐA PARKI’NDA ÝLK KEZ LAMA DOÐUMU GERÇEKLEÞTÝ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS DOÐA PARKI’NDA ÝLK KEZ LAMA DOÐUMU GERÇEKLEÞTÝ


 

Haber Merkezi

 

Farklý türden onlarca hayvaný barýndýran, kent genelinden ve il dýþýndan her yýl on binlerce misafiri aðýrlayan Mersin Büyükþehir Belediyesi Tarsus Doða Parký’nda ilk kez gerçekleþen lama doðumu ile büyük sevinç yaþanýyor. Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Tarsus Doða Parký’nda ilgi gören türler arasýnda yer alan lamalarýn sevimli bir yavrusu dünyaya gözlerini açtý.

12 aylýk gebelik sürecinin ardýndan anne lama, saðlýklý bir erkek yavru doðurdu. Anne ve babasýnýn yanýnda ürkek tavýrlarýyla dikkat çeken siyah-beyaz tüylü yavruyla Doða Parký personeli yakýndan ilgileniyor.

Tarsus Doða Parký veteriner teknikerlerinden Yýlmaz Ölmez, ana vataný Güney Amerika olan lamalarýn Doða Parký’nda ilk kez doðum yaptýðýný belirterek, “Bir adet erkek yavru dünyaya geldi. Yaklaþýk olarak bir hafta oldu doðalý. Saðlýk durumu çok iyi. Lamamýzýn adýný ‘Amokaçi’ koyduk. Ülkemizin iklimine çok kolay adapte olan hayvanlar. Biz de gayet iyi þekilde bakmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de kardeþlerinin doðmasýný bekliyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA