GELİN MERSİN’E SAHİP ÇIKALIM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GELİN MERSİN’E SAHİP ÇIKALIM


 

22 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mersin Çevre Platformu bileşenleri “Mersin büyük tehdit altında!” diyerek tüm kent bileşenlerine “Gelin Mersin’e sahip çıkalım” çağrısı yaptı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Ticaret Borsası’nı kentin özellikle çevre sorunlarına karşı canhıraş mücadele etmemekle eleştiren Hoplar, “Ekonomik ve sosyal örgütler bu konuda Mersin’e layık değiller. İcraatları hep söylemde kalıyor, pratiğe yansımıyor” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Çevre Platformu, “Mersin büyük tehdit altında!” başlığıyla doğa-yaşam siyaseti çağrısını gündeme taşımak için harekete geçti. Sokağa inen platform ilk olarak doğa-yaşam siyaseti çağrısını öncelikle siyasi partilere yaptı.

22 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mersin Çevre Platformu bileşenleri çere meselesinin siyaset üstü bir konu olduğu anlayışı ile çevre, Mersin’in temel sorunları ile ilgili sahaya indi. “Mersin büyük tehdit altında!” mesajı veren platform, siyasi partiler başta olmak üzere tüm kent bileşenlerine “Gelin Mersin’e sahip çıkalım” diye seslendi.

Platform Sözcüsü Kenan Hoplar, ziyaretlerinin süreceğini ve topulun her kesimine bu çağrı metnini anlatarak destek isteyeceklerini söyleyerek, farkındalık yaratılması, bilinçlenme sağlanması adına bu ziyareti yaptıklarını söyledi.

 

“BİZE KİM SAHİP ÇIKIP, DESTEK VERİRSE BİZ ONUNLA BİRLİKTE HAREKET EDERİZ”

“Çevre sorunu sadece belli bir alanın değil tüm insanlığın farkındalıkla yaklaşması gereken bir konu” diyen Hoplar, “Bu siyaset üstü bir konu ve biz bu taleplerimizi tüm partilere iletiyoruz. Tüm emek ve demokrasi kurumları ile temasımız var. AKP adına Lütfi Elvan ile Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ve İYİ Parti ile de görüştük. MHP bu konuda ortak hareket ederse onlarla da görüşürüz.

Ama Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO), Mersin Deniz Ticaret Odası’nın (MDTO), Mersin Ticaret Borsası (MTB) kentin özellikle çevre sorunlarına karşı canhıraş mücadele ettiğini görmüyoruz. Son derece zayıflar. Ekonomik ve sosyal örgütler bu konuda Mersin’e layık değiller. İcraatları hep söylemde kalıyor, pratiğe yansımıyor.

Siyasal bir ayrım yapmıyoruz. Bize kim sahip çıkıp, destek verirse biz onunla birlikte hareket ederiz. Çünkü biz yaşadığımız coğrafyanın korunması, sahip çıkılması adına mücadele veriyoruz. Gelin Mersin’e sahip çıkalım.

Doğa siyasetinin yapılması gerekiyor, rant siyaseti değil. Var olan siyasetin tümüyle doğaya ve yaşama dayalı olması gerekiyor.

 

MERSİN BÜYÜK TEHDİT ALTINDA!

Platformun, “Mersin büyük tehdit altında!” başlığıyla ilettiği çağrı metninde şu ifadelere yer verildi; Akkuyu’dan sonra şimdi de, Toroslar taş ve mermer ocaklarıyla, Toroslar’ın yüzyıllar boyu efsanevi süsü yüz binlerce ardıç ağacını yok edilmesiyle, yeryüzünün en verimli tarım topraklarının imar rantıyla betonlaştırılmasıyla, kirli enerji termik santralleriyle, kirli sanayi çimento fabrikalarıyla ve en son şimdi de; Mersin kent insanını denizden koparmak istiyorlar;

Mersin halkının denizle buluştuğu, Mersin kent kimliğini ayrılmaz parçası, Atatürk Parkı Mersin limanını genişletme projesiyle yok etmek isteniyor.

Kaderiyle, kederiyle burada yaşayan bizlere, yani mersin halkına hiç danışılmadan bunlar yapılıyor.

Haykırıyoruz! Demokrasi ve halk iradesi bunun neresinde? Haykırıyoruz! Mersin’i ranta kurban etmeyeceğiz. Haykırıyoruz! Geleceğimize sahip çıkıyoruz. Haykırıyoruz! Mersine sahip çıkıyoruz..!”

 

PLATFORM BİLEŞENLERİ KİMLER?

Mersin Çevre Platformu Bileşenleri: Mersin Tabip Odası, Mersin Mimarlar Odası, Mersin Atatürkçü Düşünce Derneği, Mersin 68’liler Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mersin Şubesi, Sosyal Demokrasi Derneği. Bağımsız Kadın Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Yoksul Yaşlılara Yardım Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mezitli Şubesi, ÇEKSAM, Çevre Dostları Derneği, Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Mersin Çocuk Hakları Derneği, Disk Mersin Şube, TEMA Mersin Şube, Çevre İnsiyatifi, Uluslarararı Aktivist Sanatçılar Birliği, 20-29 Ekim Kadınlar Derneği, Mersin Ekoloji Meclisi, Karaduvar Çevre Platformu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA