MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 136 YAŞINDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 136 YAŞINDA


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kuruluşunun 136’ncı yılını kutluyor. Kutlama programı çerçevesinde ata’nın huzuruna çıkarak, çelenk bırakan Mersin iş dünyası temsilcileri Törende ülkenin içinden geçtiği ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.

Haber Merkezi

 

MTSO Yönetimi Meclis Üyeleri ve Komite Üyeleri Odanın kuruluşunun 136. yılını Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda kutladı. Cumhuriyet Alanı’ndan bir araya gelen Üyeler saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okudu. Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı A. Hamit İzol’un birlikte anıta çelenk sunması sonrasında çekilen ile fotoğrafı ile tören sona erdi. 

 

“136 YAŞ DAHA GENÇLEŞTİK”

Törende konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan sözlerine, “136 yaş daha gençleştik. MTSO, yaş aldıkça gençleşen, sürekli kendisini yenileyen, çağa uyan, üyelerinin de çağa uymasına öncülük eden bir yapıdır” dedi. Ardından ülkenin içinden geçtiği ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Kızıltan şunları söyledi:

“Ülkemiz son 3-4 senedir sürekli sıkıntılarla boğuşmaktadır. Krizler, pandemiler, döviz dalgalanmaları. Çalışanıyla, işvereniyle tüm iş dünyasının el ele verip fedakarca çalışması sonucu bugünleri de atlatacağız. Ancak tek başına bu yetmez. Herkesin beklentileri var. Asgari ücret arttı, şimdilerde emeklilerin beklentileri doğdu. İşverenlerin büyük ihtiyaçları var. Sorunlarla boğuşuyoruz. Umuyorum aklıselim galip gelir, bizi yönetenler kamuoyunun, uzmanların ortaya koyduğu fikirleri dinler ve hep birlikte Türkiye’yi ayağa kaldırırız.” 

Krizin derinleşip hükümetin kötü olup gitmesi anlayışından kurtulmak gerektiğini de kaydeden Kızıltan, “Elbette Hükümetin yanlışlarını bıkmadan anlatacağız ama üslubumuza da dikkat etmeliyiz. Karşımızdakini incitmeden düşünmeye sevk etmeliyiz. İş dünyası sorumluluk bilinciyle hareket etmeli. Bizim bir siyasi kaygımız yok. Tek kaygımız işimizi kaybetmek. İşyerlerimiz kapanmasın, çalışanlarımız açıkta kalmasın. Bu hedefle hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kızıltan sözlerine, fedakarca çalışmaya devam eden tüm iş dünyası temsilcilerini kutlayıp daha güzel yıllarda görüşme umuduyla son verdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA