KADINLAR MÜCADELEYİ DAYANIŞMA İLE BÜYÜTÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR MÜCADELEYİ DAYANIŞMA İLE BÜYÜTÜYOR


 

Artan şiddete karşı kadın dernekleri Mimoza Kadın Derneği’nin “Deneyimlerimizi paylaşarak çoğalıyoruz, mücadeleyi büyütüyoruz” çağrısı ile Mersin’de toplanarak, sorunları ve çözüm önerilerini konuştu.

HEDİYE EROĞLU

 

Kadınların sorunların çözümü ve toplumsal eşitlik için birbirlerine ihtiyacı olduğu anlayışı ile yola çıkan Mimoza Kadın Derneği, kadın dernekleri ile buluşarak, şiddetle mücadele ederken izlenen yol ve yöntemler, bölgelere göre şiddet olgusu, şiddet sonrası kadınların nasıl güçlendirilmesi konularında deneyimlerin konuşulmasını sağladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda “Deneyimlerimizi paylaşarak çoğalıyoruz, mücadeleyi büyütüyoruz” sloganıyla düzenlenen etkinliğe ilgi yoğun oldu.

 

FARKLI İLLERDEN KADIN ÖRGÜTLERİ MERSİN’DE BULUŞTU

Mimoza Kadın Derneği Başkanı Çiğdem Göksoy, İstanbul, Van, Diyarbakır gibi farklı illerden toplumsal cinsiyetten kaynaklı kadına yönelik şiddetle mücadele ağında çalışma yürüten 4 kadın derneğinden 40 kadının katılımıyla gerçekleştirdikleri buluşmanın son derece verimli geçtiğini söyledi.

Gökoy, etkinliğe katılacak illerin seçiminde; metropollerdeki kadına yaklaşım ile doğu ve Güneydoğu’da kadına yaklaşım arasındaki farkların incelenmesine katkı sağlayacak nitelikte tercih yapılmasına özellikle dikkat ettiklerini vurguladı.

“Şiddetle mücadele ederken izlediğimiz yol ve yöntemler, bölgelere göre şiddet olgusu, şiddet sonrası kadınların nasıl güçlendirilmesi konularında deneyimlerinizi konuştuk” diyen Göksoy, bu sayede daha hızlı ve süreklilik sağlayan çözümlere ulaşılmasını amaçladıklarını aktardı. 

 

“KADINA ŞİDDET ARTIYOR”

Ayrıca etkinlik kapmasında atölye çalışması da yaptıklarını bildiren Başkan Göksoy, “Atölye çalışması sonucunda İstanbul Sözleşmesinin feshinden sonra artan kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve katliamların Türkiye’nin neresinde olursak olalım kadına yönelik şiddetin değişmemesini, yasalardaki boşlukları ve 6284 sayılı yasanın etkin kullanılmamasını masaya yatırdık. Bundan kaynaklı şiddetin meşrulaştırılması, sığınma evlerinde yaşam koşulları ve zorlukların katlanarak artması, güvenli olması gereken alanların ise çoğu zaman deşifre olması gibi konuları konuştuk. Nafaka hakkı da tartışmalarımız arasında yer aldı” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA