ORKÖY’DEN KÖYLÜ VE KOOPERATİFLERE DESTEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORKÖY’DEN KÖYLÜ VE KOOPERATİFLERE DESTEK


 

Mersin’in Mut ilçesinde ORKÖY destekleri kapsamında ekskavatör ve ataşmanları için 1 milyon TL destekle 1 adet 23 tonluk paletli ekskavatör ve 4 adet süt koyunculuğu kredisi sağlandı.

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, ORKÖY faaliyetleri kapsamında orman köylüleri ile tarımsal kalkınma kooperatiflerine maddi destekte bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2021 yılı programı kapsamında Mut ilçesi Çatalharman Mahallesinde 1 adet 23 tonluk paletli ekskavatör ve ataşmanlarının anahtar teslimi ile 4 adet süt koyunculuğu kredisinin sertifika teslimi töreni yapıldı.

Çatalharman Mahallesinde yapılan törene Mut Kaymakamı Batuhan Bingöl, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, ilçe idari amirleri, STK temsilcileri, orman teşkilatı personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan Kooperatif Başkanı Ahmet Çetin “2014 Yılında ORKÖY destekleri ile makine aldık. Borçlarını uzun vadede rahat bir şekilde ödedik. İşlerimiz çok olup, elimizdeki makine yetişmemektedir. Bu nedenle borç bitiminde tekrar ORKÖY başvurusu yaptık. Talebimize olumlu cevap veren Tarım ve Orman Bakanımıza, Orman Genel Müdürümüze, Mersin Orman Bölge Müdürümüze ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Bölge Müdürü Akduman ise “Orman Genel Müdürlüğü olarak kırsalda bulunan köylülerimizi ve tarımsal kalkınma kooperatiflerimizi yerinde kalkındırmak için her yıl ödenek imkânlarımızı artırarak desteklemeye devam etmekteyiz. Bu amaçla 2021 yılında sadece Mut ilçemizde 37 aileye 2 milyon 584 bin TL ORKÖY desteği sağlanmıştır. SS Çatalharman Tarımsal Kalkınma Kooperatifine 2014 yılında paletli iş makinesi desteği verilmiş olup, başarılı bir şekilde makineyi kooperatif üyelerinin, piyasanın ve ihaleler ile Kamu kurumlarının işlerini yaparak borçlarını kapatmışlardır. Talepleri üzerine 2021 yılında 23 tonluk paletli ekskavatör ve ataşmanları için 1 milyon TL ORKÖY desteği sağlanmış olup bunun 200 bin TL’si geri ödemesiz hibe ve kalan 800 bin  TL yılda bir taksit olmak üzere 6 yılda geri ödenecektir. Bu destekten faiz alınmamaktadır. İş kazasız ve bol kazançlı bir şekilde çalışmalarını temenni ederim” şeklinde konuştu.

Daha sonra iş makinesinin ruhsat ve anahtar teslimi ile süt koyunculuğu desteği sağlananlara sertifikaları verildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA