İŞÇİDEN ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ: “ERİYEN ÜCRETİ KARŞILAMIYOR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞÇİDEN ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ: “ERİYEN ÜCRETİ KARŞILAMIYOR!”


 

Zam yağmuru altındaki işçiden asgari ücretin 4 bin 250 TL olarak belirlenmesine tepki geldi: “Eriyen ücreti karşılamıyor!”

HEDİYE EROĞLU

 

Milyonların merakla beklediği asgari ücret; 2022 için 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak açıklandı. Ancak bu rakama işçiden tepki geldi. DİSK’e bağlı genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Yapılan zam, eriyen ücreti karşılamıyor. Algı yaratarak asgari ücretle geçinen ailelerin yaşam koşulları düzeltilmez. DİSK olarak önerimiz 6 ay sonra asgari ücret tespit komisyonunun yeniden toplanıp ihtiyaçları karşılayacak yeni bir ücret belirlemesidir. TÜİK’in verilerine göre yoksulluk sınırının 10 bin 750 TL olduğu bir yerde 4 bin 250 TL olarak belirlenen asgari ücret yeterli değildir. Bu rakam bir asgari ücretlinin ailesi ile yaşamını sürdürebilecek bir rakam değildir. Türkiye yaşam gerçekliğini yansıtmadığı gibi gerçekçi olmayıp, insanca yaşanabilir bir ücret konusunda ısrarımız devam edecektir. Önümüzdeki günlerde yine alanlarda olacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA