RUS NÜKLEERCİ, İŞ KAZALARINI NORMALLEŞTİRDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RUS NÜKLEERCİ, İŞ KAZALARINI NORMALLEŞTİRDİ!


 

Sık sık ölümlü iş kazası iddiaları ile gündeme gelen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, “Her inşaat sahasında olduğu gibi ufak tefek iş kazalarımız meydana geliyor tabiî ki” diyerek normalleştirmeye çalıştığı vakalarla ilgili “Bütün iş kazalarını detaylı şekilde araştırıyoruz ve toplumla paylaşıyoruz” açıklaması yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’nin ilk nükleer santrali olan ve Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santralinin (NGS) inşaat süreci sık sık ölümlü iş kazaları ile gündeme gelirken, şirket yönetiminden konuyla ilgili bir açıklama geldi. 

İş kazaları ile ilgili kamuoyunu yeterince bilgilendirmemekle eleştirilen şirketin politikasına ilişkin Akkuyu Nükleer A.Ş. Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, önceki gün düzenlenen tedarikçilerle buluşma toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

“TÜM İŞ KAZALARI İLE İLGİLİ BİLGİLERİ TOPLUMLA PAYLAŞIYORUZ”

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat sahasında şuanda 13 bin işçinin çalıştığını söyleyen Sezemin, “Direk sahada da yaklaşık 9 bin kişi çalışmaktadır. Her üretim yerinde, her inşaat sahasında olduğu gibi ufak tefek iş kazalarımız meydana geliyor tabiî ki.

Fakat projenin sahibi olarak ve gelecekte de bu santralin bu işletmesi olarak Akkuyu AŞ sahadaki işlerin gerçekleştirilmesi esnasında iş kazalarının önlenmesi ve iş sağlığı ve güvenliği kurallarının sağlanmasına çok büyük önem vermektedir.

Meydana tüm gelen iş kazaları ile ilgili olayları detaylı bir şekilde araştırıyoruz, soruşturmalar yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin temsilcilerini de katılımları ile gerekli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ve tüm iş kazaları ile ilgili bilgileri toplumla da paylaşıyoruz” dedi.

 

“İŞÇİ ÖLÜMLERİ GEZLENİYOR MU?”

Akkuyu NGS’de sık sık gündeme gelen iş kazalarına bağlı ölüm iddialarına ilişkin şirket bugüne kadar detaylı açıklama yapmaktan kaçınırken, söz konusu vakalar pek çok defa Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) de taşındı.

Geçen ay HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında 3 işçinin hayatını kaybettiği iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Turan, "Ölüm belgesi alınmadan defnedildiği doğru mu?" diye sordu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA