KÜLTÜR AŞ’YE 53 MİLYON TL SERMAYE DESTEĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÜLTÜR AŞ’YE 53 MİLYON TL SERMAYE DESTEĞİ


 

Büyükşehir Belediyesi’nin, kendi iştiraklerinden Kültür AŞ’ye 53 milyon 181 bin TL’lik sermaye tamamlama destek talebi geçen ay reddedilse de bu ay kabul edildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Olağan Toplantısının ikinci birleşiminde, Kültür AŞ’ye 53 milyon TL 181 bin TL sermaye desteği geldi.

Geçen ay reddedilen teklif Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından ısrar kararı aranmak üzere yeniden meclise getirildi.

 

TOPKARA’DAN USUL HATASI İDDİASI

MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, usul hatası yapıldığını savunarak, “Belediye başkanı ‘kanuna uygun olmadığı’nın görüldüğünü söylüyor. Burada kanuna uygun olmayan nedir? Ayrıca kanunda başkan, 7 gün içinde meclise iade eder diyor. İkinci birleşim gibi bir ifade demiyor.  Bu karar 9 Kasım’da meclis kararıyla reddedilmiş. 9 Kasım’dan sonra biz 3 toplantı yaptık. 9 Kasım’da karar verilen konuyla ilgili bugün ısrar kararı aranıyor. 9 Kasım’dan sonra belediye meclisi çeşitli defalar toplandı bu nedenle bunun mevzuata uygun olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Başkan Seçer ise “Kasım ayın içinde yapılan kaç birleşim olursa olsun tek toplantı sayılır. Kanun gereği reddedilen bir konu meclisin aynı toplantısında görüşülemez. Usul hatası yok.

Aralık ayı meclis toplantısının birinci birleşimine almadınız diyorsunuz ama bir toplantıda hangi birleşime alacağı yetkisi başkana ait bir konu. Yapılan işlem mevzuata uygundur” dedi.

 

CUMHUR İTTİFAKI RED KARARINDA ISRARCI OLMADI

Oylamada Mecliste sandalye üstünlüğüne sahip Cumhur İttifakı red kararında ısrarcı olmadı. Oylama sırasında Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyelerine ait 33 ısrar kararı çıkarken, bu sayının 40’ın altında kalması ile ilgili teklif idareden geldiği şekliyle kabul edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA