KART ÜCRETİ BİLMECESİ BİTMİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KART ÜCRETİ BİLMECESİ BİTMİYOR!


 

Büyükşehir’in toplu taşımada kullanılan kartı yenilemede çıkacak maliyeti vatandaşa yansıtmama hamlesi Cumhur İttifakı mensubu meclis üyelerinin ‘rücu çıkar’ endişesi nedeniyle ikinci defa idareye iade edildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantısının ikinci birleşiminde, toplu taşımada kullanılan kartların yenilenmesinde çıkacak maliyetin vatandaşlar yerine belediye tarafından karşılanması çalışması tartışmalara neden oldu.

Vatandaşların ellerinde bulunan hali hazırdaki kartların Ulaşım Dairesi Başkanlığınca temin edilecek yeni sisteme uyumlu kartlarla ücretsiz olarak değiştirilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na havale edilen konunun idareye edilmesi istendi.

Kart ücretlerinin meclis üyelerine rücu edilmesi endişesi yaşayan Cumhur İttifakı üyeleri, teklifin yeniden düzenlenmesini istedi. 

 

MERSİN 33 KART FARKLI ALANLARDA DA KULLANILACAK

Başkan Vahap Seçer, tek kart uygulamasına geçmeye çalıştıklarını söyleyerek, “Mersin 33 kart, toplu taşımanın yanı sıra pek çok farklı alanda kullanılacak. Bize de toplu taşımada data oluşturacak. Şuanda bunu özel bir firmayla çalıştığımız için toplu taşımaya dair sağlam veriler alamıyoruz. Yolcunun özelliklerini almakta zorlandığımız gibi doğruluğu da şüphe götürür. Bu nedenle çok iyi, güzel bur uygulama. Bizim murat ettiğimiz şu; 250-300 bin kart sahibinin kartını değiştirirken ceplerinden bir bedel ödemelerini arzu etmiyoruz. Bunun nedeni de içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar. İnsanlara bırakın 40 TL’yi bir TL dahi ödeyemiyor. O şirkette bizim bu şirkette bizim. Toplu taşıma hizmeti veren de kartı verende kamu. Biri ücreti üstlensin ve biz bu yükü vatandaşın üzerinden alalım.

Meclis olarak sizi anlıyorum, gelecekte size rücu edilmemesi, endişeleri ortadan kaldırılmak için arkadaşlarımız bir çalışma da yaptı” dedi.

 

KARAR YORUMA AÇIK

Belediye bürokratlarının konunun yoruma açık olduğunu belirtmesi üzerine AKP Grup Başkanvekili Zafer Şahin Özturhan, “Cumhur İttifakı olarak bu kartın ücretsiz verilmesi adına sonuna kadar destek veriyoruz. Ama konu hala yoruma açık. Vatandaş bu desteği bir an önce verme adına geçenlerde aldığımız meclis kararını tekrar meclise getirin, onu iptal edelim. Kart meselesini içine alarak yeni karar alalım. Ama bunun yasal zemine oturtulup, ileride her hangi bir sıkıntı yaşanmaması sağlanmalı” dedi.

MHP’li Mahmut tat da konunun iadeye iade edilerek yeniden görüşülmesi fikrini savundu. CHP’liler ise endişe gerek olmadığını belirterek teklifin oylanmasını istedi.

Başkan Seçer bunun üzerine “Bu taraf rücu edilmesinden endişe duymuyor, şu taraf neden duyuyor?” tepisi verdi.  

Komisyonların teklifin belediyeye iade edilmesi yönündeki karar, müzakerelere rağmen tartışmaların bitmemesi üzerine oy birliğiyle kabul edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA