ÇİFTÇİYİ, YENİ ZAM ENDİŞESİ SARDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİFTÇİYİ, YENİ ZAM ENDİŞESİ SARDI


 

Artan girdi fiyatları üretimi zorlarken yeni yılda fiyatların yüzde 30-35 daha artacağı söylentisi çiftçiyi endişelendiriyor.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de bu yıl narenciye ürünlerinde beklediğini bulamayan çiftçiyi, yılbaşından sonra girdi fiyatlarının daha da artacağı endişesi sardı.

Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, bu yıl narenciye ürünlerinde limonun çiftçiyi mahvettiğini söyledi. Özellikle mayer cinsi limonun dalda kalarak ziyan olduğunu anlatan Yılmaz, “Dikenli limon dediğimiz cins 2-2,5 lira olarak kendini koruyor. Portakal limon gibi değil en azından. 1,5 lira 1,7 lira seviyelerinde ama bu fiyatlar para kazandırmaz ama en azından üretim maliyetini çıkarıyor” dedi.

 

“YÜZDE 30-35 ZAM GELECEĞİ SÖYLENİYOR”

Asıl sorunun gelecekte yaşanacağını ifade eden Yılmaz, “Yılbaşından sonra artan girdi maliyetleri misli misli katlayacak. Esas korkumuz endişemiz bu. Girdi maliyetlerinden dolayı  2022 çok kötü gelecek. Yıl başında en az yüzde 30-35 zam geleceği söyleniyor. Şu anda zaten çok büyük sıkıntı var. Gübre ve zirai ilaç bayilerinde satışlar durdurulmuş durumda. Ya satılmıyor yada yok diyorlar” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA