MERSİN SENİ UNUTMAYACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN SENİ UNUTMAYACAK


 

Müslüman ve Hıristiyan din adamlarının 23 yıldır Kurban Bayramı’nın ilk günü mezarlıkta birlikte dua etmesine vesile olan Mersinliler’in Lina ablası, son yolculuğuna uğurlandı…

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de Barış ve hoşgörünün adı olarak da bilinen kentteki Maruni Hıristiyan ailelerinin son temsilcilerinden Lina Nasif, Kilise’de ki törenin yanı sıra Mersinliler’in duaları ile son yolculuğuna gözyaşları ile uğurlandı.

Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren 80 yaşındaki şair, yazar ve ressam Lina Nasif için mensubu olduğu  Saint Antuan Katolik Kilisesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başta olmak üzere kentin iş, sanat, siyaset ve spor dünyasından çok sayıda isim ile Lina Nasif’in dostları, sevenleri katıldı.

Törene farklı inançlardan din adamları da katılarak, Nasif’in toplumu birleştirici yanını gözler önüne serdi. Mersin Rum Ortodoks Kilisesi Pederi İspir Teymur, törende aktif rol alırken, Mersin Cemevi ve Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) İnanç Kurulu Başkanı Hasan Kılavuz da, kilise sıralarından katılım sağladı.

 

MERSİN VE İNSAN SEVGİSİ İLE ANILDI

Peder Roshan Cordeiro’nun yönettiği ayinde, ilahiler ve İncil'den bölümler okundu. Nasif için Mersin Uluslar arası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ile İçel Sanat Kulübü’nün önceki dönem başkanlarından Fazıl Tütüner ve araştırmacı yazar Abdullah Ayan, anma konuşması yaptılar.

 

“BÜTÜN ÖMRÜNÜ İNSANLIĞA HİZMETE ADADI”

Yağcı, “Canım Lina, sen gitmedin, Mersinliler ve dünyadaki pek çok insanın kalbinde yaşamaya devam edeceksin” derken Mersin Rum Ortodoks Kilisesi Pederi İspir Teymur da,”Birlikte yaşam kültürüne büyük katkıları olan sevgili Lina Nasif ablamızı yüce Allah’ın emrinin vaki olması nedeniyle son yolculuğuna uğurluyoruz. Lina Nasif’i sizlere tanıtmayacağım çünkü onun tanıtılmaya ihtiyacı yok. 2004’de Mersin Ortodoks Kilisesi’nde ruhani lider olarak görevime başladığımda kendisi elimden tutup, kentteki resmi ve özel kurumlara beni tanıttı. Mersin’deki güzel yaşantı konusunda beni bilgilendirdi. Ve tüm etkinliklere değerli pederlerimiz ile birlikte onun eşliğinde katılmayı, onunla birlikte bu güzel görevleri yerine getirmekteydik. Kendisi bütün ömrünü insanlığa hizmete adamış bir kişi olarak, ömrü boyunca herkese hizmet etti ama ömrünün son demlerinde bile hiç kimsenin kendisine en ufak bir hizmet yapmasına fırsat vermeden terki hayat eyledi. Bizler Mersin Ortodoks Kilisesi ve cemaati olarak değerli Lina Nasif’in kaybından büyük derin bir üzüntü duymaktayız. Kendisine yüce rabbimizden rahmet ve mağfiret diliyoruz” dedi.

 

“BİR DEVİR KAPANDI”

Peder Roshan Cordeiro da, “Hiç birimiz kendimiz için yaşamayız ve hiç birimiz kendimiz için ölmeyiz. Yaşarsak rab için yaşarız, ölürse rab için ölürüz. Böylece yaşasak da ölsek de biz rabbe aidiz. Sevgili dostlarımız; Mersinli olup da Lina’yı tanımayan kişi sayısı çok azdır. Buradaki kalabalık da bunun ir tescilidir. Mersin’in bu kilisesinde görev alan pederler hep farklı ülkelerden gelmektedirler. İtalya’dan, Fransa’dan, Hindistan’dan, Romanya’dan gelen tüm bu yabancı pederlerin ben de dahil olmak üzere Mersin ile tanışmaları ve daha sonra kendilerini Mersinli olarak kabullenmeleri hep Lina aracılığıyla gerçekleşmiştir. 3 senedir Mersin’deyim sevgili kardeşlerim. Tüm sivil ve dini otoriterlerle, farklı kurum ve oluşumlarla ilişkiye geçmemiz. Kendimizi tanıtmamız, onların bizleri tanımaları Lina aracılığıyla gerçekleşmiştir. Kardeşlerim Lima’dan yardım isteyen her kim olursa olsun, o her zaman elinden geleni yapmaya hazırdı. Mersin’de barış ve hoşgörü sembolü olan her kesimden insana kucak açan iyi bir insandı. Ani parlamaları, sinirlenmeleri de oluyordu fakat Lina’yı gerçekten tanıyanlar bunun sadece anlık olduğunu, yüreğinde hiçbir husumete yer vermediğini bilirler. Mersin’de var olan dinler arası dostluğun, dini ayrımcılığın yapılmadığı, bu ortamın büyük bir temsilcisiydi. Kilisede pederlerle olduğu kadar imam ve camilerle de arası çok iyiydi. Mersin’de düzenlenen hemen hemen tüm organizasyonlarda her zaman hazır durumdaydı. Kardeşlerim artık Lina’sız bir Mersin’deyiz. Onunla Mersin değerli bir çocuğunu kaybetti. Bu büyük bir kayıp ama aslında Lina’yı biz kaybetmedik, bizden önce bitiş çizgisine ulaştı. Kardeşlerim fakat Lina’nın bizler için bıraktığı miras yaşamaya devam edecek. Lina sayesinde gerçekleşen dostluklarda çok güzel bir şekilde devam ediyor ve edecek. Lina ile bir devir kapandı diyebiliriz. Çocuklara Mersin tarihini anlatırken artık ‘Bu Mersin’de bir Lina vardı’ diyeceğiz” diye konuştu.  

 

ŞEHİR MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ

Nasif’in mersin ve insan sevgisine dair vurguların yapıldığı konuşmalarda sevenleri göz yaşlarını tutamadı. Selma Yağcı ayrıca Lina Nasif için cemaat eşliğinde bir de ilahi seslendirdi.

Kilisedeki törenin ardından Nasif’in naşı Akbelen Şehir Mezarlığı’ndaki aile kabristanına deflenildi.

Biz de Haberci Gazetesi ailesi olarak sevgili Lina Nasif’e Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı dileriz.

 

DİNLER ARASI BULUŞMAYI SAĞLAMIŞTI

Lina Nasif, 23 yıldır Kurban Bayramı’nın ilk günü Mersin Şehir Mezarlığı’nda düzenlenmesini sağladığı Dinler Arası Buluşma ile Müslüman ve Hristiyan din adamlarını biraya getirerek dua etmelerini sağlıyordu. Bu etkinlik geçtiğimiz yıllarda UNESCO Dünya Mirası Listesine eklendi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA