TREN HIZ KESTİ VATANDAŞ MAĞDUR OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TREN HIZ KESTİ VATANDAŞ MAĞDUR OLDU


 

Mersin- Adana arasında sefer yapan trenlerin hız sınırı, hat çalışması nedeniyle 80 kilometreye düşürülünce 45 dakika olan yolculuk süresi 1 saat 18 dakikaya çıktı. Yolcular duruma tepkili.

Hediye Eroğlu 

 

Günlük yaklaşık 15 bin kişinin taşındığı Mersin-Adana ve Mersin İskenderun ile Adana-Islahiye arasında sefer yapan trenlerin 120 kilometreye kadar çıkan hız limitleri, 80 kilometreye düşürüldü. Hız limitinin düşürülmesi ile 45 dakika olan Mersin Adana arasındaki süre 1 saat 18 dakikaya çıktı. Yolcular sürenin uzamasına tepkili.

 

İKİ YENİ HAT GELİYOR

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Mersin İl Temsilcisi Önder Alıcı, hızlı tren için mevcut demiryolu hattının yanına 2 hat daha yapıldığını söyledi. Bu hatlara zemin hazırlaması sırasında kenar boşluğu oluştuğunu ifade eden Alıcı, “Mevcut hattın kenarında boşluk olduğu ve tehlike arz ettiği için hız limiti 12 Aralık’ta  80 kilometreye düştü. Yağmurlu havalar söz konusu olduğu için emniyet açısından 80 kilometreye düşürdüler” dedi.

 

BİR YIL BÖYLE!

Hız limitinin düşürülmesi ile Adana Mersin arasındaki seferlerin süresinin 1 saat 18 dakikaya çıktığını anlatan Alıcı, “Yolcular tepki gösteriyor. Arkadaşlarımız bazen limiti aşıyor ama olumsuz bir durum yaşandığı zaman başları sıkıntıya girebilir” şeklinde konuştu.

Söz konusu hatta günlük 58 seferin yapıldığı ve yaklaşık 15 bin kişinin taşındığı bilgisini veren Alıcı, “80 kilometre hız limiti 1 yıl bu şekilde devam edecek. Bu genel müdürlüğün yetkisinde. Bazı bölgelerin tamiratı bitince hız limitini yükseltebilirler” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA