TARİHİ KARAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARİHİ KARAR!


 

Mersin İdman Yurdu’nun, İçel İdman Yurdu’nda yaşatılması için spor camiasından birlik-beraberlik geldi.

ALİ ŞANLI

 

Süper Lig’i 2015-16 sezonunda son sırada tamamlayarak 1.Lig’e düşen Mersin İdman Yurdu, daha sonra da aldığı kötü sonuçlar sonrası ligin bitimine 11 hafta kala 2.Lig’e düştü.

Son yıllarda yaşanılan maddi sıkıntılar, puan silme ve transfer yasakları nedeniyle günden güne eriyen 94 yıllık kulüp 2.Lig’de de -20 puanla dibi gördü. Sadece 3 yılda Süper Lig’den koparak amatör kümeye kadar gerileyen Kırmızı Lacivertli ekip, borçları nedeniyle kapatıldı.

 

MİY, İÇEL’DE YAŞATILACAK

Mersin’in en büyük taraftar grubu Kırmızı Şeytanların organize ettiği gecede tarihi bir karar alındı. Toplantıda alınan karara göre Pazartesi gününden itibaren Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü Derneği’nin hukuki olarak kapatılması için gerekli işlemlere başlanacak ve İçel İdman Yurdu ismi alınması için süreç hızlandırılacak.

 

TFF’DEN OLUMSUZ YANIT

Kırmızı Şeytanların düzenlediği toplantıya İçel İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, Basın Sözcüsü Halim Yiğit, Taraftar Sorumlusu Ümit Günay, Teknik Direktör  Ender Alkan ve Yardımcı Antrenör Fatih Azak hazır bulunurken Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Şevket Varan ve Yönetim Kurulu Üyeleri de toplantıya iştirak ettiler. Toplantının ilerleyen bölümünde Saltık tribün liderlerinin sorularını yanıtladı.

İçel İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, MİY’in içinde bulunduğu durum ile ilgili üzüntülerini dile getirerek, İçel İdman Yurdu Spor Kulübü’nün isminin Mersin İdman Yurdu olması için TFF nezdinde yapılan girişimlere, TFF Tescil Talimatına uymadığı gerekçesiyle olumsuz yanıt aldıklarını belirtti.

Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Şevket Varan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ise Pazartesi gününden itibaren derneğin hukuki olarak kapatılması için gerekli işlemlere başlayacaklarını ve İçel İdman Yurdu’nun isim değişikliği ile ilgili süreci hızlandıracaklarını dile getirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA