OKUL ALANI İÇİN ‘GİZLİ AJANDA’ İDDİASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OKUL ALANI İÇİN ‘GİZLİ AJANDA’ İDDİASI!


 

Bulunduğu arazi ticaret ve konut alanı olarak işaretlenen Çankaya İlkokulu’nun kreş olarak şehre kazandırılmasına ilişkin Büyükşehir Meclisi’nde ‘gizli ajanda’ tartışması yaşandı.

HEDİYE EROĞLU

 

Yıllardır kaderine terk edilen Akdeniz’deki Çankaya İlkokulu, bulunduğu arazinin ticaret artı konut alanı olarak işaretlenmesi nedeniyle ranta kurban gitme endişesi ile kente kazandırılamıyor.

Okulu kreş olarak kullanmak isteyen Akdeniz Belediyesi’nin imar izin talebi Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yine muhalefete takıldı. Meclisin Aralık ayı toplantısının birinci birleşiminde komisyonlardan imar düzenlemesinin ‘şartlı’ olarak gelmesi ‘okul için gizli ajanda mı var?’ tartışmasına konu oldu.

 

GÜLTAK’TAN KOMİSYON KARARINA TEPKİ
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, komisyonların rapora; “Söz konusu tescilli yapının eğitim, okul öncesi eğitim, kreş, çocuk bakım merkezi, müze kullanımı dışında farklı bir amaçla kullanılmasına izin verilmez’ şartı eklemesini eleştirdi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün isteği; “Kreş, eğitim binası, müze ve sosyal tesis binası olarak da kullanılabilir’ ibaresi. Çok bir şey değil. Bu yazı gelecek, ben sadece söylemiş olayım” diyen Gültak, Vakıflar Bölge Müdürü ile görüştüğünü söyleyerek, “Müdür, ‘bu şekilde olursa biz yine itiraz edeceğiz’ dedi. Sonuçta iş mahkemeye gidecek. Bu süreçte hem o bölgeyi, hem GMK’nın altını sıkıntıya sokacak. İstekleri şu ticaret artı konut alanı olması. Komisyon raporuna bir madde eklenmiş, eğer öyle ise onun düzeltilmesini talep ediyorum. Aksi takdirde önümüzdeki ay Vakıflar Bölge Müdürü yazılı olarak itiraz edecek. Yine süreç uzayacak” şeklinde konuştu.

 

“HER ŞEYİ YAPABİLİRSİN ANLAMI ÇIKAR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise “İkisi birbirinden farklı şeyler” diyerek, bu ibare konulmadığı zaman “Her şeyi yapabilirsin” anlamının ortaya çıktığını savundu.

 Seçer, “Burada amaç zaten belli bir alanda izin vermek. Kreş, okul, sosyal tesis, müze yapabilirsiniz şartı koyarak biz bu çalışmayı yaptık” dedi.

 

“OY BİRLİĞİYLE KARAR ALINDI”

MHP Grup Başkanvekili Mahmut Tat ise konuyu komisyonlarda görüşürken Akdeniz Belediyesi’nden temsilcilerinde orada olduğunu ve oy birliğiyle karar aldıklarını bildirdi. Tat “Olmazsa tekrar komisyona geri çekelim” dedi.

 

“VAKIFLAR MAHKEMEYE GİTSİN”

CHP’li Meclis Üyesi Zekeriya Öz, söz konusu maddeyi bilinçli bir şekilde komisyonda uzun uzun tartışarak aldıklarını söyleyerek, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün böyle istemesi diye bir şey söz konusu olamaz. Vakıflar’ın ‘yoksa ben mahkemeye gideceğim’ demesi idareye şeydir. Belediye komisyonu böyle kara alır, vakıflar mahkemeye gidebilir, hiç önemli değil” dedi.

 

“KİMSE KOMİSYON VEYA MECLİS İRADESİ ÜZERİNE İPOTEK KOYAMAZ”

Başkan Seçer ise amacın üzüm yemek olduğunu vurgulayarak, “Mahkemeye gidilebilir ama kimse komisyon veya meclis iradesi üzerine ipotek koyamaz. Bu vakıflar veya şahısta olabilir. Ama tüm bölgeyi sıkıntıya sokmayalım, işleri gecikmeyelim. Burayı konuşmak lazım” dedi.

 

“MAĞDURİYET OLMAYACAKSA OYLAYALIM”

CHP’li Tuncay Gökçel de, “Mahkeme sadece bu maddeyi baz alır, bölge etkilenmez” itirazı yaparken, Seçer de, diğer hak sahibi vatandaşların bir mağduriyet yaşamaması halinde oylama yapabileceğini söyledi. Seçer, “Benim kaygım tartışma sürürken diğer bölgelerin etkilenmesi. Etkilenmezse sıkıntı yok” dedi.

 

“BU GÖRÜŞ KORUMA KURULUNUN GÖRÜŞÜ DEĞİL”

HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi ise konuyla ilgili bir yanlış anlaşılma olduğunu söyleyerek, “Bu görüş, Koruma Kurulunun görüşü değil. Yapının sahibi ilgili vakıf, Koruma Kuruluna başvuruda bulunup, ‘benim mülkümde değişiklik yapılmış. bu değişiklik benim için mağduriyet yaratacak. Kaldırılmasını talep ediyorum’ diyor. Anıtlar Kurulu da bu talebi belediyeye ileterek, görüşümüzü istedi” dedi.

 

“GİZLİ AJANDALAR VAR GALİBA”

Vahap Seçer, “Akdeniz buraya ne yapmak istiyor kreş mi kreş bu haliyle sizi engelleyen bir durum var mı?” derken, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, itiraz etti ve düzenleme ile çalışma alanının sınırlandığını savundu.

CHP’li Tuncay Gökçeli ise “Hata geçmiş dönemde yapılmış. Çankaya Okulunun bulunduğu alan eğitim alanıyken, 4 ilçenin planları yapılırken ticari alana dönüştü. Akdeniz’in burada talebi var, ‘kreş yapacağız’ diyor, tamam. Burada birazda gizli ajandalar var galiba. Belediyenin değil de, vakıfların sanki sıkıntılı bir  durumu var. Sundukları gerekçeler çok anlamlı değil. Örneğin taş binada ticari alan değil ama kiraya verebiliyorlar. Kiraya verebilmek için ticari alan olması gerekmiyor. Öte yandan bu alanın yeniden eğitim alanına dönüşmesin için gerekirse dava açacağım” dedi.

 

“İSTEMEDİĞİMİZ BİR YAPILAŞMA OLMASIN”

Başkan Seçer de, Gökçel’e destek vererek, “Buraya Büyükşehir’de, Akdeniz’de niyet etti. Akdeniz yapabilir dedik. Oda yapsa, biz de yapak oranın aslını koruyacak kreş, müze gibi kamuya açık bir yer haline getireceğiz. Burada vakıfların bizden ne istediği önemli değil, mevzuata uygun bir düzenleme yapmak. ‘Kreş yapacağım’ deniliyor. Kreş yapacaksınız değil mi? Şimdi burayı kreş yapacak duruma getireceğiz ama onun dışında da acaba gizli ajanda mı var? Şeytanın avukatlığını yapıyoruz. Sıkıntıları durumlara yol açmayacak bir düzenleme koymamız lazım. Buraya anlaşılmış şekilde gelmesi lazım. Ben bunu oylarım amaç hasıl olmazsa yine bir arpa boyu yol alınmaz. Ben bunu iade edeyim. Bizim grupta buna destek olsun. Buraya kreş yapılması ile ilgili bir düzenleme olsun ama onun dışında vakıflardır, bir başka kurumdur tehlikeye açık, istemediğimiz bir yapılaşma olacak şekilde olmasın. Bu güvence veriliyorsa ben geri göndereyim. Ama yarın yine komisyonda farklı bir şey çıkar CHP cumhur ittifakı anlayamaz ise burada yine tartışma çıkar” dedi.

 

TEKLİF KOMİSYONA İADE EDİLDİ

MHP’li Mahmut Tat, teklifin komisyona geri iade edilmesi talebini dile getirirken, AKP’liler de buna destek verdi. Yapılan oylama sonucunda teklif komisyona iade edildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA