KRİZ, ÖZEL KALEM’İ TEĞET GEÇTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KRİZ, ÖZEL KALEM’İ TEĞET GEÇTİ!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li yönetimi, geçtiğimiz günlerde atama krizi yaşanan Özel Kalem Müdürlüğü bütçesini ekonomideki kötü gidişattan dem vururken, geçen yıla göre 2022’de yaklaşık 900 bin TL arttırdı.

Hediye Eroğlu

 

Geçen yıl toplam bütçesi 2 milyar 254 milyon TL olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ki bütçesi geçtiğimiz günlerde 3 milyar 660 milyon TL olarak kabul edildi.

Özel kalem müdürlüğü için geçen 14 milyon 720 bin TL bütçe ayıran CHP’li yönetim, bu yıl özel kalemin payını 15 milyon 620 bin TL’ye çıkardı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz günlerde genel sekreterlik yazısıyla görevden alınan Başkan Vahap Seçer’in Özel Kalem Müdürü Doğukan Uyan, aynı gün içerisinde defalarca görevden alınıp, geri atandığı kriz gündemdeki yerini korurken bütçenin yaklaşık 900 bin TL tutarında arttırılması gözleri yeniden bu birime çevirdi.

 

ÖZEL KALEM BÜTÇESİ NEREYE HARCANIR?

5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’na göre; temsil, tören ve ağırlama bütçesi olarak kullanılan Özel Kalem Müdürlüğü bütçesi aynı zamanda belediye başkanının resmi, özel ve gizlilik taşıyan yazışmalarını yürütmek için de kullanılıyor. 

Kamu kurumlarının mali harcamalarını denetleyen Sayıştay’a sık sık konu olan özel kalem müdürlüğü bütçelerinin keyfi harcamalara konu olması ve adeta örtülü ödenek şeklinde kullanılması tepki çekerken, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de her yıl bu birime daha fazla pay ayırması dikkat çekti.

 

KRİZ BAHANE HARCAMA ŞAHANE!

CHP’li belediye yönetimi her fırsatta ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik zorluğa dikkat çekip, meclisteki muhalefet nedeniyle borçlanma yetkisi alamamaktan şikayet ederken halkın parasını, temsil tören ve ağırlama hizmetlerine fazla fazla harcamaktan çekinmemesi ‘bu ne yaman çelişki’ dedirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA