SİMİT 2,5 TL OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİMİT 2,5 TL OLDU


 

Mersin’de artan girdi fiyatlarına dayanamayan simitçiler fiyatı 2.5 TL’ye çıkardı. Artan fiyatlarla dar gelirlilerin çay simitle karnını doyurması artık zor.

Hediye Eroğlu

 

Son 3 ayda girdi fiyatlarının yüzde yüze yakın artması ile Mersin’de 200 gram ekmek 2,5 TL olurken, simitçiler de zam kararı aldı. Mersin’de simitçiler 100 gram simidin fiyatını 2,5 TL’ye çıkardı. Fiyat artışında yine olan dar gelirliye olurken simit çayla karın doyurma devri hayal olacak gibi gözüküyor.

 

“DAR GELİRLİLERİN ÇAY SİMİTLE KARIN DOYURMASI HAYAL OLDU”

Fabrikalar Caddesi’ndeki Mersin’in tarihi fırınları da artan girdi fiyatları karşısında fiyatlarını 2.50 TL’ye çıkardı. Fabrikalar Caddesi’nde dedesinden kalan 140 yıllık fırını işleten Mustafa Aman, simit fiyatlarını 10 gün önce 2.50 TL çıkarmak zorunda kaldıklarını söyledi. Fiyat artışının kaçınılmaz hale geldiğini anlatan Aman, “2-3 ay önce 180 TL’ye aldığımız un şu an 360 TL. Kilosunu 16-17 liraya aldığımız susam 35-39 TL arasına çıktı. En kaliteli katı ağı kullanıyoruz oda 225 TL iken şu an 500 TL.  Tavaların altına koyduğumuz ayçiçek yağı 60 TL iken şu an 110 TL oldu” dedi.

Piyasa şartlarının kötü olduğunu ifade eden Aman, “Eskiden asgari ücretle geçinenler, dar gelirliler simit alabiliyordu şimdi mümkün değil. İşlerimizi yüzde 70 düşürmek zorunda kaldık. Ayakkabı boyacısından kuyumcuya kadar herkes sıkıntılı. Döviz alıp satan insan intihar eder duruma gelmiş. Durum kötü” ifadelerini kullandı.

 

“3 AYDA SUSAMIN FİYATI YÜZDE YÜZE YAKIN ARTTI”

Yine Fabrikalar Caddesi’nde atadan kalma simit fırını işleten Erdoğan Karakaş ise bir hafta 10 gündür simitleri 2.50 TL’den sattıklarını söyledi. 3 ay önce 170 TL olan bir torba unun fiyatının 300 TL’yi geçtiğini anlatan Karakaş, “21 Eylül’de 25 kilo olan susamın torbasını 440 TL’ye alıyorduk 23 Kasım’da 775 TL’ye aldık. Maya fiyatı 100 TL’den 160 TL’ye çıktı. İçine katkı koymak zorundayız onun fiyatı da 2 katı arttı. Elektrik fiyatları her gün değişiyor. Odunun tonu 700 TL’den bin 200 TL’ye çıktı. Adana ve diğer illerde aylar önce zamlanmasına rağmen zam yapmamak için direniyorduk ama artık dayanacak gücümüz kalmadı. Fakir fukara eskiden bir simit ve yanında çayla karnını doyurabilirken şimdi alamaz hale geldi. Simit 1 TL iken daha iyi para kazanırken şimdi kazanamaz hale geldik” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA