BAKANLIĞI KISA SÜRDÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAKANLIĞI KISA SÜRDÜ


 

Hazine ve Maliye Bakanlığına bir yıl 21 gün gibi kısa bir süre dayanabilen Lütfi Elvan, beklendiği gibi istifa ederek, 14 yıllık milletvekilliği kariyerini de sonlandırmış oldu! Ahmet Davutoğlu’nun ekibinden gelen Elvan, 14 yıl sonra yetkisiz kaldı. Mersin milletvekiliyken, Hazine ve Maliye Bakanı olması nedeniyle kentin vekil sayısının 13’ten 12’ye düşmesine neden olan Elvan’ın istifası ile olan Mersin’e oldu! Elvan’ın istifası kentin yıllardır iktidardan alamadığı yatırımların daha da gecikeceği şeklinde yorumlandı.

Hediye Eroğlu

 

Günlerdir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınacağı konuşulan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, görevden affını isteyerek, istifa etti. Cumhurbaşkanlığı imzasıyla yayımlanan karara göre görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati atandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığına bir yıl 21 gün gibi kısa bir süre dayanabilen Lütfi Elvan, beklendiği gibi istifa ederek, 14 yıllık milletvekilliği kariyerini de sonlandırmış oldu!

Ahmet Davutoğlu’nun ekibinden gelen Elvan, 14 yıl sonra yetkisiz kaldı. 

 

OLAN MERSİN’E OLDU

Elvan’ın Mersin milletvekiliyken bakan olması nedeniyle kentin vekil sayısı 13’ten 12’ye düşmüştü. Elvan istifa ile milletvekilliğinden de olurken, Mersin’in de 13 olan milletvekili sayısının 12’de kalmasına neden oldu.

 

YATIRIMLAR GECİKMEYE DEVAM EDEBİLİR

Lütfi Elvan’ın gidişatı kentin yıllardır iktidardan alamadığı yatırımların gecikmesinin devam edeceği şeklinde yorumlandı. Her fırsatta “Mersin’in Ankara’da ki ağabeyi” diye tanımlanan ve kentin yıllardır beklediği ancak hayata geçmeyen projelerde sık sık yetkili merci olarak anılan Elvan’ın istifası “Mersin, Ankara’da sahipsiz kaldı” söylemlerine de neden oldu.

Öte yandan 20 yıldır iktidar olmasına karşın Mersin’in yönetimini bir türlü alamayan iktidar faturayı sık sık kent siyasetçilerine keserken, Elvan’ın gidişatı kötü giden ekonomiden kaynaklandı.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA