CHP’Lİ BAŞARIR: İNTİHAR EDEN POLİSE AKP’LİLER HAKARET ETMİŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ BAŞARIR: İNTİHAR EDEN POLİSE AKP’LİLER HAKARET ETMİŞ


 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AK Parti Mezitli ilçe binasında görev yaptığı sırada hakarete uğradığı ve ardından intihar ettiği ileri sürülen polis memuru N.E.’ye ilişkin, “Her gün 3-4 polisimiz intihar ediyor, nerden? Milletvekiliniz polise ’ş…….’ der, ilçe başkanı sekreteriniz polise hakaret eder. Gencecik, hayatının baharında bu kız. Yazık değil mi? Onun babasına, annesine nasıl hesap vereceksiniz” dedi.

Haber Merkezi 

Gazete Duvar’ın haberine göre, Mersin’in Mezitli ilçesinde görev yapan polis memuru N.E., 27 Eylül günü intihar etmişti. İddiaya göre, AK Parti Mezitli İlçe Başkanlığı önünde nöbet tutan arkadaşı rahatsızlandığı için onun yerine 2 saat görev yapan N.E.’ye hakaret edildi. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, N.E.’nin intiharına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“AKP Mezitli ilçe binasında rahatsızlanan arkadaşının yerine 2 saatliğine görev yapan bir polis kızımız, AKP ilçe başkanının sekreteri tarafından hakarete uğrar ve aynen şunu söyler: ‘Görevli polis nerede? Ben burada polis azarlamaktan bıktım.’ Bunun üzerine kendisini uyaran polisi AKP Mezitli İlçe Başkanı’na şikayet eder, sicilini ister. AKP Mezitli İlçe Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü’nü arar ve ‘Bu kızı hemen sürgüne göndereceksiniz’ der."

 

'BUNLARIN BAŞINI EZECEKSİN Kİ KARŞILIK VEREMESİN'

"Mezitli İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı, intihar eden polis kızımızı zorla AKP ilçe binasına götürerek sekterin odasında, ‘Sokak kadını ağzıyla konuşuyorsun, çabuk sekreterden özür dile’ der. İntihar eden polis kızımız ise ‘Ben ay yıldızlı üniforma taşıyan şerefli bir Türk polisiyim’ diye karşılık verince odada bulunan AKP İlçe Başkan Yardımcısı, ‘Bunların başını ezeceksin ki karşılık veremesin’ der ve odadan kızımızı kovarlar."

 

'GENCECİK HAYATININ BAHARINDA KIZ'

"Bu hakaretlere dayanamayan polisimiz intihar eder. Şimdi buradan soruyorum; her gün 3-4 polisimiz intihar ediyor, nerden? Milletvekiliniz polise ‘ş…….’ der, ilçe başkanı sekreteriniz polise hakaret eder. Gencecik, hayatının baharında bu kız. Yazık değil mi? Onun babasına, annesine nasıl hesap vereceksiniz. Kendisine hakaret eden sekreter, ‘Seni sürdüreceğim’ diyen ilçe başkanı şu an koltuklarında oturuyor ancak bugün polisimiz aramızda değil. Buradan Mersin Valisi’ne sesleniyorum: Polisine ‘ş…….’ diyen milletvekilinin yanında oldun. Burada da AKP Mezitli İlçe Başkanı’nın ve sekreterinin yanında olacak mısın?”

 

MERSİN VALİLİĞİ: İNCELEME BAŞLATILDI

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada, N.E.'nin bir kez AK Parti binasında görevlendirildiği belirtildi:

 

"Öncelikle Mezitli ilçe emniyet müdürlüğünde görevli polis memurumuzun intiharı hem emniyet teşkilatımızı hem de bizleri derinden üzmüştür. 27.08.2021 tarihinde Mezitli’de siyasi parti ilçe binasında görevli polis memurunun iki saatliğine izinli olduğu zaman zarfında merhume burada bir defaya mahsus görevlendirilmiştir."

 

AK Parti Mezitli İlçe Başkanının sekreteri ile "karşılıklı diyalog yaşadığı" ve "şube müdürünün müdahale ettiği" öne sürülen açıklamada, "Bu süre içerisinde ilçe binasında görevli sekreter hanımla bir nedenle karşılıklı diyalog sonrası Mezitli ilçe emniyet müdürlüğünde görevli şube müdürünün olaya müdahale etmesinden bir ay sonra vuku bulan intihar olayına herhangi bir belge, bulgu, inceleme ve merhumenin herhangi bir yazılı veya sözlü şikayetinin olmamasına rağmen sebep olarak gösterilmesi yönündeki sosyal medya değerlendirmeleri ve paylaşımları üzüntümüzü daha da artırmıştır" denildi.

Polis memuru N.E.'nin babasını beyanı üzerine inceleme başlatıldığı aktarılan açıklamada, "Konu ile ilgili olarak merhumenin intiharından sonra Bakanlığımız emniyet emeklisi olan kıymetli babasının beyanları üzerine 27.09.2021 günü tüm yönleriyle hemen inceleme başlatılmıştır. Merhumenin acılı ailesine ve polis teşkilatımıza baş sağlığı ve sabırlar dileriz" ifadelerine yer verildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA