OKUL SERVİSLERİ POLİS KONTROLÜNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OKUL SERVİSLERİ POLİS KONTROLÜNDE


 

Haber Merkezi

 

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce 2021­2022 eğitim­öğretim yılında okul çevrelerinde/güzergahlarında emniyet ve asayişin temini/muhafazasına yönelik tedbirler ile trafik güvenliğinin artırılmasına ilişkin tedbirler gözden geçirilerek, alınan ilave tedbirler planlandı ve rehberlik anlayışı ile etkin denetimler yapıldı. Alınan/planlanan tedbirlere uygun hareket edilmesini sağlamanın yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından; salgınla mücadele kapsamında alınacak tedbirlerle ilgili olarak da kontroller yapıldı.

Servis şoförleri, rehber personel, öğrenciler ve servisle ulaşım sağlayan öğretmen/çalışanların kişisel temizlik kurallarına uygun şekilde hareket etmesi ve araç içinde mutlaka tıbbi maske kullanılması hususunda Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi Rehberi doğrultusunda denetleme yapıldı.

Yapılan denetimlerde, araçlarda giriş kapısının yanına el antiseptiği konulması sağlanarak araç içinde öğrenciler için tıbbi maske bulundurulup bulundurulmadığı kontrol edildi.

Denetim faaliyetleri ile ilgili olarak; 2021 – 2022 Eğitim Öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okul servis araçlarına yönelik denetimler yapılmaya başlanarak ve okul idareleri ile irtibat kurularak okul giriş ve çıkış saatlerinde, okul önlerinde, çevresinde ve güzergahlarında gerekli trafik tedbirleri alınarak yeteri kadar ekip/personel görevlendirildi.

Okul önlerinde ve çevresinde bulunan yaya veya okul geçitlerinden geçen veya geçmek üzere bulunan öğrencilere ve diğer yayalara ilk geçiş hakkını vermeyen sürücüler hakkında gerekli cezai işlem uygulandı.

Okul ve çevresinde yatay ve düşey trafik işaretlemeleri, hız kontrol elemanları, indirme bindirme cepleri, aydınlatma, okul önü bariyerleri, butonlu sinyalizasyon sistemleri vb. fiziki tedbirlerin kontrol edilmesine devam edilmekte, eksiklik görülmesi halinde yolun yapım ve bakımından sorumlu olan kurum ve kuruluşlar ile irtibata geçilerek eksikliklerin giderilmesi sağlanmakta.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA