POLİSTEN YÜK TAŞIMACILIĞI DENETİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

POLİSTEN YÜK TAŞIMACILIĞI DENETİMİ


 

Mersin’de polis tarafından yük taşımacılığı yapan araçlar üzerine yapılan özel denetimde; 2021 yılı ilk 8 ayda kontrol edilen 157 bin 446 araçtan 9 bin 503’üne trafik yönünden ceza işlem uygulanarak 859 araç gerekli şartları yerine getiren kadar geçici süreliğine trafikten men edildi.

Haber Merkezi

 

Mersin Emniyet müdürlüğünce, yük taşımacılığı yapanlara yönelik denetim gerçekleştirildi.

Emniyetten yapılan açıklamada, “Karayolunda yük taşımacılığı yapan araç şoförlerinin, yapmış oldukları çeşitli kural ihlalleriyle trafik güvenliğini olumsuz etkiledikleri, karışmış oldukları kazaların şiddet ve sonuçlarının da ağır olduğu gözlenmektedir.

Bu araçların özellikle son dönemde emniyet şeridi üzerinde bekleme yapan yine aynı cins araçlara çarparak kazaya karıştıkları, bekleme yapan araçların ise gerekli güvenlik önlemlerini almadıkları, sürücülerinin araçların arızasını gidermek için uğraştıkları esnada yaralandıkları veya hayatlarını kaybettikleri ifade edildi.

Şehirlerarası karayollarında yük taşımacılığı yapan araçların görünürlüğünü ve güvenliklerini artırmaya yönelik olarak bu araçlarda yan ve arka koruma çerçevesi ile arka işaret levhası ve reflektör bulundurulması başta olmak üzere kazalara etken diğer trafik ihlallerini önlemek amacıyla ilimizde denetimler yapılmaktadır.

Yük taşımacılığı yapan araçlar üzerine yapılan özel denetimde; 2021 yılı ilk 8 ayda kontrol edilen 157 bin 446 araçtan 9 bin 503’üne trafik yönünden ceza işlem uygulanarak 859 araç gerekli şartları yerine getiren kadar geçici süreliğine trafikten men edildi” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA