AKDENÝZ SAHÝL YOLU’NDA SONA YAKLAÞILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENÝZ SAHÝL YOLU’NDA SONA YAKLAÞILIYOR


 

Mersin-Antalya arasýndaki 450 kilometrelik mesafeyi 11 saatten 4-5 saate düþürecek projedeki tünellerde çalýþmalar sürüyor.

Mersin-Antalya arasýndaki 450 kilometrelik mesafeyi 11 saatten 4-5 saate düþürecek toplam 3 milyar 600 milyon lira proje bedeli olan Akdeniz Sahil Yolu Projesinin Silifke etabýndaki tünellerde çalýþmalar sürüyor. Mersin-Antalya D-400 Karayolunda 11 saat süren zorlu yolculuk, Akdeniz sahil projesinin tamamlanmasýyla 5 saate inecek.

Mersin’den Antalya’ya gitmek isteyen otomobil sürücüleri, eski yoldaki dik rampalar ve birbiri ardýna sýralanan keskin virajlar nedeniyle 7-8 saat süre harcamaktan, týr sürücüleri 11-12 saat direksiyon baþýnda zaman geçirmekten kurtulacak.

Silifke-Taþucu-Aydýncýk-Anamur-13. Bölge Hududu Devlet Yolu (Akdeniz Sahil Yolu) Projesi kapsamýnda Mersin'deki bazý taþýnmazlar acele kamulaþtýrýlacak. Konuya iliþkin Cumhurbaþkaný Kararý, Resmi Gazete'de yayýmlandý. Buna göre, söz konusu proje kapsamýnda, Mersin'in Anamur, Bozyazý, Aydýncýk, Gülnar ve Silifke ilçelerindeki bazý taþýnmazlarýn Karayollarý Genel Müdürlüðü tarafýndan acele kamulaþtýrýlmasýna karar verildi.

AK Parti Silifke Ýlçe Baþkaný Mehmet Emin Kurt, Silifke-Antalya yolunun acele kamulaþtýrma kararý çýktýðý için Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan’a teþekkür etti. Kurt, acele kamulaþtýrma kararýnýn çýkmasýyla yollarýn biran önce biterek vatandaþýn hizmetine açýlacaðýný söyledi. Kurt, “11 Eylül tarihinde Resmi Gazetede yayýmlanan Silifke-Antalya yolunun acele kamulaþtýrma iþinin çýktýðý için öncelikle Cumhurbaþkanýmýza teþekkür ediyoruz. Silifke Antalya yolu üzerinde çalýþmalar hýzlý bir þekilde devam etmektedir. Ýlçemiz sýnýrlarý içerisinde 4 tane tünel imiz olacaktýr yol bittiðinde. Tünel çalýþmalarý hýzlý bir þekilde devam etmektedir. Acele kamulaþtýrma sayesinde de iþlerin daha hýzlý olacaðýna inanmaktayýz. Ayrýca Silifke-Mut yolu üzerinde ise 8 tünelimiz, 6 viyadüðümüz bulunmaktadýr. Bu çalýþmalarda hýzlý bir þekilde devam etmektedir. En kýsa zamanda bitirilerek vatandaþlarýmýzýn hizmetine açýlacaðýndan hiç þüphemiz yoktur. Biran önce bu yollar bittiðinde Ýç Anadolu ile Akdeniz sahil yolundan ilçemiz ve yöreye hizmetlerin ve ticari geliþmelerin hýzla olacaðýný düþünmekteyiz. Dört gözle bu çalýþmalarýn bitmesini arzu ediyoruz. Ýnþallah kýsa zamanda biteceðinden de þüphemiz bulunmamaktadýr” dedi. (Ýha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA