VATANDAŞ UCUZ SU, MESKİ PARA İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VATANDAŞ UCUZ SU, MESKİ PARA İSTİYOR


 

Yüksek su fiyatlarından şikayetçi Mersinliye MESKİ’den, “Borç yapılandırması için son gün 30 Eylül” uyarısı geldi.

Haber Merkezi

 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’ne sıksık yüksek su ücretleri nedeniyle vatandaşlar tepki gösterirken, kurumdan yapılandırma uyarısı geldi.

MESKİ’den yapılan yazılı açıklama ile Mersinli’ye, “Borç yapılandırması için son gün 30 Eylül” uyarısı geldi.

MESKİ’den yapılan açıklamada, 9 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 7326 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’un yürürlüğe girdiği anımsatıldı. Kanun kapsamında MESKİ aboneleri 30 Nisan 2021 tarihinden önce tahakkuk etmiş borçlarını yapılandırabilecek. Abonelere su borçlarını ödemelerinde büyük kolaylık getiren bu düzenlemede, 30 Nisan 2021 tarihinden önceki su ve atıksu gecikme zamları ve faizleri yerine, Yİ-ÜFE (Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme yapılacağı kaydedildi. Daha önce 31 Ağustos 2021 olan yapılandırma imkânı için son başvuru tarihi ise Resmi Gazete’de yayınlanan kararla 30 Eylül 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Yapılandırmadan faydalanmak isteyen aboneler için koşullar açıklandı. Bu koşullar şöyle:

“1.Peşin ödemede, gecikme tutarı üzerinden yüzde 90 indirim sağlanacak.

2.Taksitli ödemede, birinci ve ikinci taksitin süresinde ödenmesi şartıyla, geri kalan taksitlerin tamamının ödenmesi halinde gecikme bedelinde yüzde 50 indirim uygulanacak.

3.Yapılandırılan tutarlarının peşin veya ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitler halinde ödenmesi gibi çok önemli imkânlar getirildi.”

Yapılandırmadan faydalanmak isteyen aboneler; en geç 30 Eylül 2021 tarihine kadar MESKİ Genel Müdürlüğü şubelerinden, e-Devlet’ten, Teksin Mobil Uygulaması’ndan veya meski.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapabilecek”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA