IPARD DESTEKLERİ AKP’LİLERE Mİ GİDİYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

IPARD DESTEKLERİ AKP’LİLERE Mİ GİDİYOR?


 

IPARD kırsal kalkınma kapsamında verilen hibelerin AKP’li olanlara verildiği iddalarını TBMM’ye taşıyan Milletvekili Turan, “IPARD kırsal kalkınma kapsamında hibe alanlardan kaç kişinin AKP’ye üyeliği bulunmaktadır?” sorusuna yanıt istedi.

Haber Merkezi

 

IPARD Kırsal Kalkınma desteklerinin AKP'lilere verilmesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına taşındı.

Konuyla ilgili TBMM’ye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, IPARD kırsal kalkınma programı kapsamında verilen desteklerin hakkaniyetli şekilde dağıtılıp dağıtılmadığı konusunda kamuoyuna yönelik detaylı bilgilendirme yapılması gerekirken, bunun yapılmadığını söyleyerek hükümeti eleştirdi.

 

“YETERLİ BİLGİ PAYLAŞILMIYOR”

Milletvekili Turan, “Avrupa Birliği tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere IPARD kırsal kalkınma programı kapsamında tarımsal destekler verilmektedir. Fakat IPARD kırsal kalkınma desteklerinin kimlere verileceğine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karar verilmektedir. IPARD kırsal kalkınma programı kapsamında verilen desteklerin hakkaniyetli şekilde dağıtılıp dağıtılmadığı konusunda kamuoyuna yönelik detaylı bilgilendirme yapılması gerekirken, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından IPARD desteğini hak kazanan kişilerin isimleri ve proje isimleri dışında başka herhangi bir bilgi paylaşılmamıştır.

 

AKP KIZILTEPE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANINA 100 BİN TL HİBE

IPARD destekleri verilen kişiler arasındaki iki ismin AKP’li olması verilen hibelerin hangi kriterlere göre verildiği ve hakkaniyetli şekilde dağıtılıp dağıtılmadığı sorusunu akıllara getirmektedir. 2021 yılı verilen IPARD kırsal kalkınma hibeleri alan isimlerden birisi olan Sercan Seyfettinoğlu 150 bin TL’lik besi sığır yetiştiriciliği olan projenin 100 bin TL’sini hibe olarak almıştır. Sercan Seyfettinoğlu, AKP Kızıltepe gençlik kolları başkanı olduğu için, 100 bin TL’lik hibeyi hangi kriterlere göre aldığı sorusunun cevaplanması gerekmektedir.

IPARD kırsal kalkınma destekleri kapsamında hibe alan bir diğer isim Serkan Bedirhanoğlu ise 100 bin TL’lik zom koyunu yetiştiriciliği projenin tamamını hibe olarak almıştır. Serkan Bedirhanoğlu, Mazıdağı belediye başkan yardımcısı AKP’li Faruk Çakar’ın yeğeni aynı zamanda AKP Diyarbakır Bağlar ilçe başkan adayıdır.

 

“BU SORULAR YANIT BEKLİYOR”

Bu bağlamda; IPARD kırsal kalkınma kapsamında verilen hibelerin AKP’li olanlara verildiği doğru mudur?Sercan Seyfettinoğlu ile Serkan Bedirhanoğlu’nun aldığı hibeler hangi kriterlere göre verilmiştir?

IPARD kırsal kalkınma kapsamında hibe alanlardan kaç kişinin AKP’ye üyeliği bulunmaktadır?” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA