ATV’LER TEHLİKE SAÇIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ATV’LER TEHLİKE SAÇIYOR


 

Mersin’in Silifke ilçesinde uluslararası sözleşme ile koruma altında bulunan Göksu Deltası’nda denetimsiz şekilde cirit atan ATM araçlarının tehlike saçtığı belirtiliyor. Çevreciler, çevreye zarar veren ATV’lerin denetlenmesini istiyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Silifke ilçesinde, uluslararası sözleşme (RAMSAR) ile üzerinde her türlü faaliyete hassas kurallar getirilen Göksu Deltası Özel Koruma Bölgesi, son günlerde yeni bir tehlike ile gündemde yerini alıyor. Göksu Deltası,  insan baskısının var ettiği yeni bir olumsuzlukla karşı karşı karşıya. Bu tehlikelerde biri ATV araçları. B sınıfı ehliyete sahip herkes tarafından kullanılabilen bu araçlar yaygın şekilde özellikle arazi gezilerinde kullanılmakta. Genel trafik kurallarına uygun doğru kullanılmasının yanında, kullanımı ayrıca kurallarla belirtilmiş olan bu araçların özel alanlar üzerinde de, belirtilen kurallara uygun doğru kullanılması gerekiyor. Bu araçları kullananların son günlerde özellikle Uluslararası Sözleşme ile Özel Koruma Bölgesi niteliği getirilen, Göksu Deltası’nı mesken tuttu.

Turizm adı altında, “Rent A Car” olarak adlandırılan araç kiralama firmaları tarafından kiralanan bu araçların kullanıcılarının hiçbir denetime, eğitime, bilgilendirmeye tabi olmadan, yoğun olarak Göksu Deltası başta olmak üzere, coğrafyanın her yerinde, istedikleri her güzergâhta bu araçları kullanabildiği ifade edildi.

Arazi koşulları üzerinde kullanım imkanı olan söz konusu araçların özel koruma bölgesinde deniz kaplumbağalarının yumurta bıraktığı kumsallar, endemik bitkilerin tutunduğu kumul alanlar ile göçmen kuşların konaklayıp yuva yaptığı sulak alanlara kadar her yeri güzergah olarak kullanarak  buradaki canlılara zarar verdiği ifade ediliyor. Göksu Deltası’nda ve kumsalda gösteri yapan ATV araçlarını sosyal medya hesabında paylaşan çevreciler yetkileri göreve davet ederek gerekli denetimin yapılmasını istedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA