SURİYELİLER’DEN MEÜ’YE KONTENJAN TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SURİYELİLER’DEN MEÜ’YE KONTENJAN TEPKİSİ


 

Mersin’de yaşayan Suriyeliler, “Burada yaşıyoruz ama çocuklarımız burada üniversiteye gidemiyor” diyerek yükseköğrenimde yaşanan kontenjan mağduriyetinin giderilmesini istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de iki milyona yaklaşan nüfusun yüzde 25’ini oluşturduğuna inanılan Suriyeli sığınmacılardan Mersin Üniversitesi’ne (MEÜ) kontenjan tepkisi geldi.

Mülteci dernekleri temsilcilerinin gözünden 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü

Mersin'de geçici koruma kapsamındaki Suriyeli mülteciler tarafından kurulan dernek temsilcileri gözünden değerlendirildi. 

MAYA Derneği tarafından online düzenlenen programda Eğitim ve Sosyalleşme Derneği’nden Muna El Sabuni, Mersin Birlikte Yaşam Derneği’nden Mohammad Alhazza ve Maya Derneği adına Moderatör Ahmed Hajtaha değerlendirmelerde bulundular.

 

“YABANCI GENÇLERE DESTEK YETERSİZ”

Eğitim ve Sosyalleşme Derneği’nden Muna El Sabuni, Mersin’de yaklaşık iki yıldır faaliyet gösterdiklerini ve özellikle öğrenciler için çalışma yaptıkların söyledi.

Sabuni, hedef gruplarının 15-20 yaş arasındaki gençler olduğunu aktardı. Özellikle yabancı öğrenci sınavına hazırlanan gençler için çalıştıklarını söyleyen Muna El Sabuni, “Yabancı gençlere destek yetersiz” dedi.

 

“MEÜ’DE KONTENJAN YETERSİZ”

Okulları sürekli ziyaret ederek idare ve Suriyeli öğretmen ile öğrencilerle görüşme yaptıklarını aktaran Muna El Sabuni, öğrencilerin özellikle Mersin Üniversitesi’ne girmekte çok zorlandığını, yetersiz kontenjan nedeniyle mağduriyet yaşandığını bu soruna çözüm aradıklarını aktardı.

 

“MERSİN’DE YAŞIYORUZ AMA ÇOCUKLARIMIZ BURADA ÜNİVERSİTEYE GİDEMİYOR”

Mersin Birlikte Yaşam Derneği’nden Mohammad Alhazza da, öğrenciler için Türkçe dil eğitimi, fakir ve muhtaçlara destek vermek için derneği kurduklarını söyleyerek, bu alanda çalıştıklarını belirtti.

Kolaylıkla dil eğitimine erişememenin en büyük sorun olduğuna vurgu yapan Mohammad Alhazza, bu konunun özellikle okula devam etmede önem arz ettiğini ifade etti. Mersin’de yaşamalarına rağmen çocuklarının Mersin Üniversitesi’ne giremediğini söyleyen Alhazza da, bu konuda çok büyük sıkıntı yaşadıklarını aktardı. Özellikle tıbbi bölümlere hiç Suriyeli öğrenci alınmadığını geçen sene sadece bir öğrenci alındı bu bölüme” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (5)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Mzbh - Tarih : 26/6/2021 - 23:28:26
    Haklılar Mersin nüfusunu ikiye katladılar 700 binden 1,5 milyona yükseldi. Önümüzdeki 10 seneye bakarsak, süreyeli nüfus 1 milyon olur. Artık Mersin``in gelecekteki sahipleri suriyeliler. Mersinimize hayırlı olsun. Yar

  • Gönderen : Zaytung - Tarih : 26/6/2021 - 19:38:44
    Zaytung haberi di mi?

  • Gönderen : - Tarih : 26/6/2021 - 19:07:35
    Pardon da yani biz de oraya emek verip, çalışıp gidiyoruz. Sınava girip kazansınlar o zaman

  • Gönderen : Berkok Fatih YILDIR - Tarih : 26/6/2021 - 07:07:39
    Tepemize çıkardık.Yarın birgün bunlar devlet işlerimize de karışacak...Dertsiz başımıza dert...Üniversitede eyleme başlar bunlar.Okuyacaklarsa da az ötede okusunlar...

  • Gönderen : Derya - Tarih : 25/6/2021 - 18:05:37
    Türk çocuklarının da kontenjan sorunu varken niye kimse tepki göstermiyordu.


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA