AKP’Lİ BELEDİYEDEN ALTYAPI İSYANI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP’Lİ BELEDİYEDEN ALTYAPI İSYANI!


 

Mersin merkeze en uzak ilçelerden Aydıncık’ın yıllardır çözüm bekleyen kanalizasyon ve arıtma gibi altyapı yatırımları için 2 dönemdir görevde olan AKP’li Belediye Başkanı Ferat Aktan’dan, CHP’li Büyükşehir’e, “Söylemde kalmasın artık” çağrısı geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Geçen dönem Burhanettin Kocamaz dönemindeki Büyükşehir Belediyesinden istediği yatırımları alamayan bu dönem ise 2 yıl geçmesine rağmen hala yıllardır çözüm bekleyen kanalizasyon ve arıtma gibi altyapı yatırımları için bir gelişme kaydedilmeyen Aydıncık’ın AKP’li Belediye Başkanı Ferat Aktan’tan, CHP’li Büyükşehir’e, “Söylemde kalmasın artık” çağrısı geldi. 

 

“SÖYLEYE SÖYLEYE DİLİMİZDE TÜY BİTTİ”

İki dönemdir ilçede görev yapan Aktan, MESKİ Genel Kurulunda gündeme taşıyarak, “Konuşsam mı konuşmasam mı bilemedim ama söyleye söyleye dilimizde tüy bitti ama inşallah Aydıncık ile ilgili sorumuzu gideririz. İçmesuyu hatlarımızı nasıl yapacaksak yapalım. İller Bankası ile en son ki durumumuz nedir? Artık çözüme gitmemiz gerekiyor çünkü kaldırım döşeyemiyoruz. Bu sizin de bizim de suçumuz değil, borudan kaynaklı biliyoruz. Ama sonuçlandırmalıyız. Asfalt dökülecek sonra yeniden kazılacak, bozulacak, bu milli servettir yazık, günahtır.

Ayrıca içme suyundaki arıtmayı da acilen yapmalıyız. Ayrıca kanalizasyon hatlarımızda bozuldu artık. Bu arıtma bir an önce nasıl yapılacaksa yapılmalı. Biz tabi kara da yapılmasını talep ediyoruz. Bunu sonuçlandırırsak Aydıncık bu dertten kurtulmuş olur. Söylemde kalmasın artık” dedi.

 

“KUCAĞIMIZA BIRAKILDI”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Aydıncık’ın içme suyu problemi ile ilgili sıkıntının İller Bankası’ndan kaynaklı olduğunu doğrulayarak, “ İller Bankası ile ilgili bir sorun var. Bu konuyu beraberde görüşmüştük zaten İller Bankası Genel Müdür ile. Şuan biz zaten bir çok yerde kendi imkanlarımız ile bu tamiratları, tadilatları yapıyoruz ama bunun sonu yok. Biz de İller Bankası’na söyledik, ‘Burası size ait ama böyle bir sorunu kucağımıza bıraktınız, yeniden yapalım’ dedik ama henüz bir netice almadık. Yine biz kendi imkanlarımızla çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

“TEKRAR GÖRÜŞELİM”

Bunun üzerine Başkan Ferat Aktan, İller Bankası ile bir daha görüşme yapma çağrısında bulunurken, Başkan Vahap Seçer, “Tabi bir daha görüşelim, hiç sorun yok, biz de çözmek için gerekeni yapıyoruz” yanıtı verdi.

Seçer ayrıca, Aydıncık’ta bulanık su sorunu olduğunu da belirterek, “Bu yağmur döneminde olan bir durum. Dönemsel olarak sorun yaşanıyor. Bu sorunun da yaşanmaması için gerekli çalışmalar yapıyoruz. Ama bizim orada ilave bir kaynak yaratmamız lazım. Yani keşke bulabilsek de hiç bu sorunları sürekli konuşmasak. Geçtiğimiz günlerde, aylarda küçük bir kaynak bulduk ama oda yeterli olmadı, bunu takviye ediyoruz şimdi. Yine de Ferhat başkanı aydınlatalım” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA