YENİŞEHİR BELEDİYESİ EĞİTİMDE MODEL OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİŞEHİR BELEDİYESİ EĞİTİMDE MODEL OLDU


 

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, hayata geçirdikleri ve Türkiye’de bir ilk olan Erken Çocukluk Eğitimi Projesi ile uluslararası bir kongreye davet edildiklerini söyledi. Yenişehir Belediyesinin erken çocukluk eğitiminde yeni bir model ortaya koyduğu proje ile çocuklarda gelişimsel sorunların erken dönemde belirlenmesi, erken tedavi ve eğitimle çocuğa ve ailelere destek veriliyor.

Mersin Yenişehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Toplantının açılışında belediyenin erken çocukluk eğitimi alanındaki çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Özyiğit, Yenişehir Belediyesini gururlandıran önemli bir gelişmeyi de meclis üyeleriyle paylaştı. Özyiğit, 14 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Erken Çocukluk Gelişimi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun Eylül ayında düzenleyeceği uluslararası kongreye, Yenişehir Belediyesinin de davet edildiğini aktardı. Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi Akademisi, bu işi ilk uygulayan ve ülkemizde tek uygulayan kurum olarak deneyimlerini paylaşmak üzere davet edildi” dedi.

 

“EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ”

Yenişehir Belediyesinin erken çocukluk eğitimi projeleriyle eğitimde “Yenişehir Modeli” oluşturduğunu ifade eden Başkan Özyiğit, gençlere evlilik eğitimi, çocuk doğduğunda 0-36 ay arasında yapılması gerekenler, gelişimsel değerlendirme, bebek kütüphanesi gibi çalışmaların halihazırda yapıldığını söyledi.  Önümüzdeki aylarda hizmete açacakları gündüz bakımevinde de beceri temelli eğitim verileceğini anlatan Başkan Özyiğit,  gelişimsel sorunu olduğu belirlenen çocukların da yine önümüzdeki aylarda açılacak olan rehabilitasyon merkezinde eğitimlerini alabileceklerini ifade etti. Başkan Özyiğit, “Bir çocuğun okul öncesindeki sürecin her aşamasında yaşamına dokunacak örnekleri ortaya çıkaran bir uygulamayı gerçekleştiriyoruz. Bu işi göreve gelmeden önce söz vermiştik. Demiştik ki bizim ikinci ilkemiz eğitim. Eğitime önem vereceğiz.  ” diye konuştu.

 

“EĞİTİMDE EŞİTLİK VAR DİYEMEYİZ”

Pandemi sürecinin eğitimdeki dengesizliği büyüttüğünü kaydeden Başkan Özyiğit, “Varsıl bir ailenin çocuğuyla, geçimini zor sağlayan bir ailenin çocuğu arasında eğitim eşitliği vardır diyemeyiz. Ama emek ederse o çocuk da o kademeyi geçebilir. İşte Yenişehir Akademi o makasın açılmasını engellemeye yönelik çok önemli bir gelişme.  0-3 yaş bir çocuğun zihinsel gelişimin yüzde 70’nin gerçekleştiği bir dönem. Dolayısıyla orada doğru bir alt yapı verirsek çocuğu tutamazsın zaten. İstediği kadar parası olmasın, pulu olmasın, ayakkabısı olmasın, defteri olmasın o çocuk yürür gider. Onun için kıymetli buluyorum. Bu pandemi döneminde makasın daha açıldığını düşündüğüm için bunun bir kere daha altını çizmek istiyorum. Çünkü bir sürü öğrenci uzaktan eğitim almakta zorlandı.  Neden zorlandı? İnternet alt yapısı olmadığı için olabilir, bilgisayarı, tableti olmadığı için olabilir. Dolayısıyla daha da zor koşullar oluştu ama bunları aşmak için hep beraber çalışacağız” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA