BÜYÜKŞEHİR’E PLAN TEPKİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’E PLAN TEPKİSİ!


 

Anamur Ziraat Odası ile muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı’nda tarım arazilerinin dikkate alınmamasına tepkili.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen ve yaklaşık 7 yıldır da son hali verilmeye çalışılan 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları can yakmaya devam ediyor. Son günlerde hızlanan çalışmaların bir an önce bitirilmesi istenirken acele edilmesi ile planların istenilen verimden uzak olduğu endişesi de artıyor.

Özellikle tarımsal arazilerin korunması ile ilgili büyük endişelerin yaşandığı plan çalışmaları ile ilgili Anamur’dan da tepki geldi.

 

ZİRAAT ODALARI VE MUHTARLAR SİYASİLERE GİTTİ

Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Yönetim kurulu, Çeltikçi Mahallesi Muhtarı Mustafa Aytugan, Bozdoğan Mahallesi Muhtarı Mevlüt Yılmaz, Ören Mahallesi Muhtarı Mustafa Uysal Şahin, Köprübaşı Mahallesi Muhtarı Şahabettin Doğan, Kaşdişlen Mahallesi Muhtarı İbrahim Erdem ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti, Mersin İl başkanlıklarını ziyaret ederek, taleplerini anlattı.

 

TARIM ARAZİLERİ KORUNMALI

Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, ziyaretler ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlatmış olduğu; 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planında: Tarım arazilerinin dikkate alınmadığı, bölge insanımızın, merkezine aldığı tek geçim kaynağının tarım olmasından dolayı tarım alanlarımızın korunması gerektiğini vurguladık.

Tarım arazilerimizin Anamur’un büyük ova kapsamına alınması, mahalle sınırlarımızın bitişiğindeki orman vasfını kaybetmiş taşlık ve fundalık ‘çalılık’ alanların imara açılması ve planlamaların atıl araziler üzerinde yapılması gerektiğini dile getirdik.

 

“TARIMSIZ BİR ANAMUR DÜŞÜNÜLEMEZ”

Böyle bir uygulamanın halkın ‘çiftçinin’,  yararına olacağını anlatarak siyasi partilerin makamlarını ayrı ayrı ziyaret ederek konuyla ilgili destek istedik. Destek ziyaretlerimizin tamamı bizleri ziyadesiyle memnun etti. Konunun hassasiyetini ve önemini bildiklerini tarımsız bir Anamur’u, düşünemeyeceklerini dile getirdiler. Bu konuyu hem Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin komisyonların da ve meclis toplantılarında takipçisi olacaklarının sözünü verdiler.

Siyasi partilerimizin il başkanlığı nezninde bu olumlu ve kararlı davranışlarından dolayı tüm çiftçilerimiz adına siyasi partilerimize teşekkürler ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA