ORMANCILAR 200 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMANCILAR 200 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU


 

Haber Merkezi

 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 21-26 Mart Ormancılık Haftası çerçevesinde Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce Şehir Hastanesi Ağaçlandırma Projesi Sahasında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Fidan dikim etkinliğine; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Sahil Güvenlik  Akdeniz Bölge  Komutanı S.G.KD.ALB. Oğuz Bavbek, Mersin İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necip Çarıkçıoğlu, kurum amirleri, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, şube müdürleri, işletme müdürü, müdür yardımcıları ve şefler katıldı.

Etkinlikte mavi servi, kara servi ve limoni serviden oluşan 200 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Orman Bölge Müdürü Akduman, etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, “Dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından biri olan ormanlara gerekli önemin verilmediği düşüncesiyle, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonunun (FAO) çabalarıyla,  21 Mart günü, pek çok ülke tarafından Kuzey Yarım Küresinde İlkbahar’ın, Güney Yarım Küresinde de Sonbahar’ın başlangıç günü olarak kabul edilmekte ve “Dünya Ormancılık Günü” olarak kutlanması teşvik edilmekte.

Ülkemizde 1975 yılından itibaren 21 Mart “Dünya Ormancılık Günü”, 21 Mart’ın içinde olduğu hafta da “Orman Haftası”  olarak kutlanmaktadır. 21 Mart Günü, üye ülkelerde kutlanacak ve tüm ormanların önemi konusunda kamuoyunun farkındalığı artırılacaktır. Geleceğimizin daha yeşil olması dileğiyle daha yaşanabilir, temiz bir çevre için herkesin Ormancılık Günü ve Haftası Kutlu olsun” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA