ÇİFTÇİNİN BORÇLARINI FAİZSİZ ERTELEYİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİFTÇİNİN BORÇLARINI FAİZSİZ ERTELEYİN!


 

Erdemli’de şiddetli fırtına sebebiyle seraları yıkılan çiftçiler için Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM kürsüsünden, “Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri, sigortası olan, olmayan ayrımı yapmadan borçları faizsiz ertelemelidir; yaşanan bu mağduriyet giderilmeli, çiftçilerimizin üretime devam etmesi sağlanmalıdır” çağrısı geldi.

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel, geçtiğimiz hafta meydana gelen şiddetli fırtınada zarar gören seralarla ilgili TBMM’de konuştu. Erdemli ilçesinin Kocahasanlı, Gerce, Üçtepe, Çiriş, Kayacı, Hüsametli, Kösereli köylerinde mağdur olan çiftçilerin mağduriyetlerini anlattı. Gökçel, “Bu hafta Erdemli ilçemizde Kocahasanlı, Gerce, Üçtepe, Çiriş, Kayacı, Hüsametli, Kösereli köylerini ziyaret ettim. Geçen hafta bu bölgelerde şiddetli fırtına nedeniyle seralar yıkıldı, sera örtüleri yırtıldı, çatıları çöktü. Çiftçilerin ürünleri satılmadı, tarlada kaldı; fideleri zayi oldu” dedi. Çiftçilerin bankalara ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları yüzünden zor durumda kaldıklarını belirtti. CHP’li Gökçel, “Bu çiftçiler bankalara, Tarım Kredi Kooperatiflerine, piyasaya ve özel bankalara borçlu. Çiftçilerimizin tekrar üretime devam edebilmeleri için öncelikle AFAD'ın, seraların örtüleri ve çatısı için destek vermesi gerekiyor” diye konuştu.

 

“ÇİFTÇİLERE YARDIM YAPILMALIDIR”

CHP’li Gökçel, seraların yıkılması sonrasında çiftçilerin borçları ödeyemediğine dile getiren Gökçel, “Üretime devam edebilmeleri için çiftçilerimize fide yardımı yapılmalıdır. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri, sigortası olan, olmayan ayrımı yapmadan borçları faizsiz ertelemelidir; yaşanan bu mağduriyet giderilmeli, çiftçilerimizin üretime devam etmesi sağlanmalıdır” diyerek sözlerini noktaladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA