TEKSTİL ATÖLYESİYLE 144 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEKSTİL ATÖLYESİYLE 144 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK


 

Tarsus Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait spor salonu olarak kullanılan binayı tekstil atölyesine çevirdi. ‘Üreten Tarsus’ şiarıyla yola çıktıklarını belirten Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, bu ay açılışını yapacakları tekstil atölyesine 144 adet makine aldıklarını kaydederek, “Burada 144 işçi çalışacak. Kadınlarımızın tekstil öğrenmeleri için eğitim çalışmalarına başladık” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin’in Tarsus Belediyesi, hem mahallelerin kalkınması hem de kadınların üretime katılması için kolları sıvadı. Mahallelerde tekstil atölyeleri kurmak amacıyla yeni bir projeyle yola çıkan belediye, ilk atölyeyi bu ay açmak için hazırlıklara başladı.

 

“144 MAKİNE ALDIK, 144 İŞÇİ ÇALIŞACAK”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, projenin ayrıntılarını İHA muhabirine anlattı. Tarsus Belediyesinin şiarının ‘eğiten, üreten, sağlıklı, kültürlü Tarsus’ olduğunu vurgulayan Başkan Bozdoğan, buradan yola çıkarak mahallelerde yeni bir atılıma geçtiklerini söyledi. “Mahalle bazında tekstil atölyelerini yerleştirirsem mahalledeki kadınlarımızın aktif olarak çalışmasını sağlar” diyerek yola çıktığını dile getiren Bozdoğan, “İlk etapta, mülkiyeti belediyemize ait Bağlar Mahallesinde bir binadan başladım. Önce düğün salonu olarak açmışlar olmamış, sonra ‘spor aletleri koyalım’ demişler. Gittiğimde inanılmaz bir şey vardı, 7 güreş antrenörü, 3 sporcu vardı. Olacak iş değildi. Biz burayı tekstil atölyesine çevirelim dedik. Mahalle bazında bu tekstil atölyelerini yerleştirirsem mahalledeki kadınlarımızın aktif olarak çalışmasını sağlar dedim ve kadınlarımızın tekstil öğrenmeleri için hemen eğitim çalışmalarına başladık. Şu an 144 makine aldık, orada 144 işçi çalışacak” diye konuştu.

 

“DIŞARIYA DA ÜRETİM OLACAK”

Tekstil atölyesinde ilk aşamada belediyenin tüm personelinin giysilerinin dikileceği bilgisini veren Bozdoğan, “Adana’daki belediyeler de istediler, onların dikimleri yapılacak. Yani dışarıya da üretim olacak. Tekstil mühendisi bir arkadaşı da burada görevlendirdik. Belediye inanılmaz karlı oldu, hem kendi elbiselerini üretiyor hem dışarıya satışını yapıyor. Aslında her mahalle bazında bunu yaptığımız zaman o mahallenin sahipleneceği bir şey oluyor. Atölyenin açılışı bu ay yapılacak. Çok büyük bir maliyet de gitmiyor. Her mahallenin kendine göre farklı bir sanayi hamlesini yaparsak o mahallenin zenginleşmesi de ortaya çıkıyor. Bu atölyemizde 144 kişiye istihdam sağlayacağız. Tarsus eski bir tekstil merkeziydi, çok fabrika vardı ama Tarsus’ta KDV oranı yükseltilince, Kahramanmaraş’a yüzde sıfır verildiğinden dolayı tekstil atölyeleri ve fabrikaları kapandı. 22 fabrika kapandı. Bir kent kendi sanayisini kendi yapmak zorunda ama bunu mahalle bazlı giderseniz sonucu çok daha iyi olur” ifadelerini kullandı.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA