ATATÜRK PARKI İÇİN SİMİT-ÇAY EYLEMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ATATÜRK PARKI İÇİN SİMİT-ÇAY EYLEMİ


 

Mersin’de MIP’in Atatürk Parkı’nda denizi doldurarak büyüme girişimine karşı tepkiler sürüyor. Çevreciler parkta simit çay eylemi yaparak, projeden vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

GİZEM EKİCİ

 

Türkiye’nin özelleştirilen ilk limanı olma özelliğine sahip Mersin Limanı’nda, işletici şirketin MIP’in, Atatürk Parkı’nda denizi doldurarak büyüme girişimine karşı tepkiler sürüyor.

Mersin’de bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, doğa aktivistleri ve çevre gönüllüleri parkta buluşarak simit çay eylemi yaptı.

Öğlen saatlerinde Mersin Oteli karşısındaki parkta bir araya gelen çevreciler, yanlarında getirdikleri çayları içip, simit yiyerek sivil eylem yaptı.

 

“TÜRKİYE’DE SALDIRI ALTINDA”

Eyleme öncülük eden aktivistlerden Dr. Ful Uğurhan, eyleme ilişkin şunları söyledi; “Biz bugün parkımızda simit ve çay metaforunu kullanarak bu daveti yaptık. Türkiye’den yurt dışına giden gerek zorunlu olsun gerek isteyerek olsun, her insanın en çok özlediği şey simit ve çaydır sorduklarımızda. Çünkü biz parkta bunu yaparız yani bu alışkanlıklarımız bizi biz yapan şeylerdir. Burada bizim yerimizde konteyner olduğunda artık bunlardan da vazgeçmiş olacağız. Bu nedenle kültürümüze geçmişimize insanlığa sahip çıkmak için bugün bir kere daha buradan sesleniyoruz.

Ben kentimi gerçekten çok seviyorum. Bu şehrin her yerini adım adım karışlamış hatta dağlarını, taşlarını, denizin dibini kadar seven ve bilen bir insanım. Ama yıllar içerisinde o kadar çok Mersin’i her yeri Akkuyu’dan Kazanlı, Karaduvar’a, dağlardaki madenlere kadar tıpkı Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi büyük bir saldırı var. Yani para için her şeyin, değerin ortadan kalktığı bir zaman dilimi yaşıyoruz. Bir kere ben borcum olduğunu düşünüyorum. Bir aktivistim, ikincisi hekimim; burada yapılan her şeyin gelip insan sağlığını etkilediğini biliyoruz. Bir kere bunun için önleyici etkinlik adına içinde yaşadığımız dünyayı korumak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü burada asbestten, taş ocaklarının yaratacağı zararlardan bahsediliyor, şehrin içine tır, kamyon girecek gürültü, hava kirliliği partikül dediğimiz havda asılı demek ki hastanelere hasta olarak gelecek. Bundan dolayı da bir karşı çıkışımız var onun için biz duyarlı Mersin insanları bugünde yarında bundan sonraki günlerde burayı kurtarana kadar, parkımızı kurtarana kadar alanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“ATATÜRK PARKI YOK EDİLMEK VE TEKELLEŞME YARATILMAK İSTENİYOR”

Eyleme destek veren ve aktivistlere simit dağıtan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de, iman genişletme projesi nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Mersin Atatürk Parkını korumak için çağrı yaptı. CHP’li Vekil “Parklar halkındır. Parklarımız nefes alma alanlarıdır. Parklarımızda konteynır değil, çay ve simit ile huzur bulunmalıdır. Bu nedenle Atatürk Parkını yok edecek ve Mersin doğasını ranta kurban edecek bu liman projesine Mersinliler olarak dur diyoruz” dedi.

Milletvekili Antmen, liman yapımına karşı olmadıklarını, tam aksine doğru yatırımla kamunun ve halkın kazanmasına taraf olduklarını belirterek “Çevremize doğamıza parkımıza sahip çıkıyoruz. Burayı doldurup da limanı genişletirlerse Atatürk parkının varlığından söz edemeyeceğiz. Konteynır dağlarından Mersin’i göremeyeceğiz. Mersin’e yatırıma karşı değiliz. Hemen diğer doğu tarafına; Mersin’e yatırım doğru yapılsın diyoruz. Mersin kazansın. Çevreyi katletmeden projeler yapılsın. Hemen limanın doğusunda konteynır aktarma limanı var. Vatanımıza daha çok vergi kazandıracak bir bölge. Buraya liman yapılma amacı Mersin Liman İşletmesinin tekel olma amacı. Eğer liman Atatürk parkına doğru değil de diğer; yani Doğu tarafına yapılırsa başka yatırımcılar da yer alacak ve kalite artacak. Vergi ile Mersin kazanacak hem de doğa zarar görmeyecek. Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) değil devletimiz ve halkımız kazansın. Tek amacımız bu” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA