TREN SEFERLERİ BAŞLIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TREN SEFERLERİ BAŞLIYOR!


 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin, Tarsus ve Adana arasında gerçekleştirilen ve günlük ortalama 12 bin yolcunun kullandığı tren seferleri koronavirüs Covid-19 nedeniyle bir yıldır yapılamıyor. Tüm ulaşım araçlarının kullanımı devam ederken tren seferlerinin durdurulması Mersin ve Adana’da sık sık eylemlerle protesto edilerek, yaşanan mağduriyete dikkat çekildi.

Son olarak Mersin’de KESK Şubeler Platformu, Emek ve Demokrasi Platformu ve Mersin Kent Konseyi ortak basın açıklaması ile Mersin, Tarsus ve Adana arasındaki tren seferlerinin yeniden başlaması için çağrı yaptı.

 

Trenler her sefer öncesi dezenfekte edilecek

Çağrılar karşılık buldu ve TCDD, Mersin - Adana Tren seferlerinin karşılıklı olarak 22 Mart itibariyle seferlere başlayacağını duyurdu.

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Mersin İl Temsilcisi Önder Alıcı, çağrıların duyulmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Pandemi kuralları çerçevesinde yapılacak seferlerde yolcuların HES kodu ile kabul edileceğini aktaran Alıcı, “Varış ve kalkışlarda yolcular binmeden trenler dezenfekte edilecek Tam kapasite yolcu alınıp alınmayacağı henüz belli değil ama azaltılabilir. Ortalama trenlerde tek seferde 300 ve üzeri yolcu taşıyabiliyor” dedi. 

 

ilk tren sabah 05:00, son tren ise 19:00’da
Mersin-Adana arasında ki seferlerin sabah 5:50’de başlayıp, akşam 19:00’a kadar devam edeceğini aktaran Alıcı, gün boyu karşılıklı gidiş geliş şeklinde 46 sefer yapılmasının planlandığını açıkladı.

Mersin-Adana arasında normalde günlük sefer sayısının 58 olduğunu anımsatan Önder Alıcı, ancak normalde 22:30’a kadar olan seferlerin iptal edilmesi ile sefer sayısının düşeceğini söyledi.

 

“Duraklar henüz netleşmedi”

Ayrıntılar ile ilgili henüz net bilgilendirmeye sahip olmadıklarını da dile getiren Alıcı, özellikle seferlerin hangi durakları kapsayacak şekilde yapılmasına dair planlamanın beklendiğini belirtti.

“Yolcular Mersin’de HES kodu kontrolü yapılarak binebilir ama Taşkent’te binen yolcu nasıl kontrol edilecek?” diyen Alıcı, bu nedenle yolcu indirme-bindirmelerin Tarsus ve Yenice’yi kapsamasının öngörüldüğünü bildirdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (2)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Ayşegül - Tarih : 15/3/2021 - 23:55:25
    Umarim açılır bir an cunku bende çalışan biri olarak çok zorlanıyorum adana tarsus arasi 4 arac değiştirip evime gidiyorum

  • Gönderen : ferdi süsler - Tarih : 15/3/2021 - 23:15:22
    Çok şükür ya


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA