ORMANA MERMER OCAĞI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMANA MERMER OCAĞI!


 

Anamur’da adeta saldırı altında ki Korucuk Mahallesi’nde açılmak istenen 3’üncü mermer ocağı ormanlık alana yapılmak istenirken, “ÇED Gerekli Değil” kararı verilmesi de cabası oldu!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Anamur İlçesi Korucuk Mahallesi’nde  97,74 hektarlık ruhsat alanının 24,21 hektarlık kısmında, Sadık Haranıoğlu Madencilik Petrol Turizm Restoran Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. tarafından kurulmak istenen mermer ocağı, Toroslar’ın kalbine bir hançer gibi inecek!

“Çevresel Etki Değerlendirme Raporu’na (ÇED) gerek yoktur” kararı ile kabul edilen 2 milyon 400 bin TL’lik yatırım bedeline sahip mermer ocağı projesi ile madenlerin

çıkarılması, yıllık 5 bin metreküp kapasiteli mermer ve dekoratif taşların kesme, işleme ve sayalama tesisleri yapımı gerçekleşecek.

Firma, bölgedeki iklim koşullarına bağlı olarak, ayda 25 gün, günde 16 saat, iki vardiya olmak kaydıyla yılda 11 ay çalışılması ve 24 kişinin istihdam edilmesini planlıyor.

Mersin-Adana Planlama Bölgesi 1/100 bin Ölçekli Çevre Düzen Planında “orman alanı” içerisinde kalan söz konusu bölgede yapılacak mermer ocağına ilişkin, yer altı ve yer üstü doğal kaynaklara zarar vermesi ve yayacağı toz ile de hava kirliliğine neden olacağı endişeleri yaşanıyor.

 

“KÖY SALDIRI ALTINDA”

Anamur Çevre Platformu, açılmak istenen mermer ocağına tepki göstererek, “Anamur Korucuk Köyü, niyeyse mermercilerin yoğun saldırısı altında. Mersin Valiliği de mermerciler için ÇED süreci başlatmaktan yorulmuş olmalı. Ormanlık alanın ve iki köyün  mahvedilmesi pahasına, mezarlıklar için mermer çıkaracak bir şirketin daha ÇED başvurusu kabul edilmiş.

Yöre halkının ve daha önce iki mermer ocağına dair verilen ‘ÇED gerekli değildir’ kararına karşı dava açan MERÇED’in, 3’üncü ocak için de dava açacağını umuyoruz” açıklaması yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA