“ATATÜRK PARKI HALKINDIR, HALKIN KALACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ATATÜRK PARKI HALKINDIR, HALKIN KALACAK”


 

MIP’in Atatürk Parkı’nda denizi doldurarak yapmak istediği büyümeye halkın tepkisi sürüyor. Son olarak MIP’in iptal olan temel atma töreni öncesi ses yükselten Mersin Çevre Platformu; “Atatürk Parkı halkındır, halkın kalacak” diye haykırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Limanı işletmecisi şirket MIP’in, Atatürk Parkı’nda denizi doldurarak büyüme girişimine tepkiler artarak devam ediyor.

Son olarak siyasi partiler, dernekler, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve meslek odalarından oluşan Mersin Çevre Platformu, MIP’in haftasonu yapmak istediği ancak iptal olan temel atma töreni öncesi ses yükseltti.

Platform üyelerinin geniş katılım sağladığı, polisin ise geniş güvenlik önlemi aldığı eylem pandemi kuralları çerçevesinde yapıldı. “Atatürk Parkı’nda liman yapılamaz, ranta geçit vermeyeceğiz” pankartı açılan eylemde sık sık, “Atatürk Parkı halkındır, halkın kalacak” sloganları atıldı.

 

“KAYBEDECEKLERİNİ BİLDİKLERİ İÇİN GELMEDİKLERİNE İNANIYORUZ”

Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin, limanın doğuda kalmasını istediklerini söyleyerek, “Liman batıya sulandıkça, doğudaki yaşanmaz durumu batıyı da taşıyacaktır. Cumhuriyetin kuruluşunun beri limanın iskele durumu bugüne evirilmesinden sonra sürekli doğuda kalmıştır fakat batıya hücum etmesi daha ekonomik, rant amaçlıdır. Çünkü zaten 100 binlik planlarda ana konteyner limanının yeri belli olduğu halde ısrarla burayı yapmalarını amacı; ucuz ve denizi mahvetmek amacıyla yapılan geçici yatırımlardır. Ana Konteyner Limanı’nın yapılmasını istiyoruz.

100 binlik ölçekte onaylanmadan 5 bin ve bin ölçekli  plan yapmak usulsüzlük, hukuksuzluk, yanlıştır. Bu mahkemeyi kaybedecekler. Kaybedecekleri bir hukuksuzluğun peşine düşmesinler. Kaybedeceklerini bildikleri için gelmediklerine inanıyoruz”.

 

“ATATÜRK PARKINI TAMAMIYLA YOK EDECEK”

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan da, “Mersin’de yaşam alanlarımıza çok ciddi saldırılar var. Bu saldırılar Akkuyu ile başladı .balık çiftlikleri ve Taşucu Tersanesi ile devam etti. Sonrasında Polipropilen Tesisi geldi, Şimdide Atatürk Parkını elimizden almaya çalışıyorlar. Bu liman genişletme çalışmaları Atatürk Parkını tamamıyla yok edecek. Bu da yaşamımıza ciddi bir saldırırdır. Buna karşı topyekün mücadele etmeliyiz. Tüm mersinlilere birlikte mücadele çağrısı yapıyorum” dedi.

Platform üyelerinin açıklamaları sonrası grup limana doğru yürüyüşe geçmek istedi. Ancak güvenlik güçleri pandemi gerekçesiyle yürüyüşe izin vermedi. Grup kısa bir yürüyüşün ardından eylemi sonlandırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA