NERDEN BAKSAN TUTARSIZLIK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NERDEN BAKSAN TUTARSIZLIK!


 

Mersin’de Metro yapımında ısrar eden ancak ihalenin beklenen ilgiyi görmemesi nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Başkan Seçer, tutarsız açıklaması ile kafaları karıştırdı!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in yıllardır hayalden öteye gidemeyen Metro projesinde ihale süreci tamamlandı. Belediyenin kaynak temininin belirsizliği sürerken çekici ve vagon alımlarının dahil edilmediği Metro ihalesi; dosya alan firmaların çoğunun katılması ve birinin de teminat mektubunun yetersiz kalması ile 3 milyar 758 milyon TL’lik teklif veren Doğuş Grubu ile Yapı Merkezi ortaklığında kaldı.

 

“YÜZYILIN PROJESİ DENİLEN BU İHALEMİZE TEK FİRMA TEKLİF VERDİ”

Metro İhalesi ile ilgili muhalefetin eleştirileri dün yapılan Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında da sürdü. MHP’li Meclis Üyesi MHP’li Mahmut Tat, “Metro konusunda, onlarca, dünya genelinden, yabancı ortaklıklarda yapabilecek, güçlü firmaların müracaat ettiği, Mersin’e muazzam bir rağbetin olduğu ifade edilmişti. Firmalar dosyalarını aldı kimi dosyaları alıp inceledikten sonra kimi de teklif aşamasında vazgeçti. Sonuçta Mersin adına yüzyılın projesi denilen bu ihalemize tek firma teklif verdi. Yeterince bilgi sahibi değiliz, açıklama yapmanızı istiyoruz” diyerek bilgi istedi.

 

ÖNCE, “PROJE GİDİYOR” DEDİ, SONRA; “MAKUL OLAN FİYAT OLMADIĞI SÜRECE…” ÇIKIŞI YAPTI!

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise soru işaretleri ile dolu metro projesine ilişkin kafaları daha da karıştıran bir açıklama yaptı. Seçer, “Metro konusunda ihale süreci devam ettiği için detay bilgi veremiyorum ama bu projenin gerçekleşmemesi için dua edenler, lobi faaliyetlerinde bulunanlar ne yaparlarsa yapsınlar bu proje emin adımlarla, akıl, mantık çerçevesinde gidiyor.

Ben yaptığım işi biliyorum. Makul olan fiyat olmadığı sürece de sadece metro değil bir başka proje, yatırım her ne olursa olsun ihaleyi gözüm kapalı verecek kadar, yani siyasi karar alacak kadar bu memlekete kast eden bir siyasetçi değilim. Ben aklı başında, düşünerek, aklı bayında, rasyonel, fizibıl, ne yapıyoruz, maliyeti, karşılığı, kabulü, standardı nedir gibi konuları bilecek kadar kadrolara da birikime de sahibiz.

Yalnız şuanda süreç devam ediyor. Yasal olarak açıklamakta imtina ettiğim bazı bilgiler var. Zamanı geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağım” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (2)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Cengiz - Tarih : 10/3/2021 - 13:29:43
    Metro kar yağışı olmayan Mersin için lüzumsuzdur. Metronun onda biri fiyatına tramvay yapılabilir. Ayrıca bu Salgın döneminde zaten ihtiyacı olan vatandaşlar varken, yolu kazılacak vatandaşa hangi para ile yardım yapılacak.

  • Gönderen : - Tarih : 10/3/2021 - 11:13:18
    destek olun köstek olmayın millet aya çıkıyor nedense mersinin ileri gitmesini gazeteciler istemiyor yaparsa chp yapar en iyisini SEÇER yapar çünki çalmadan halkı için yapar


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA