METRO İHALESİ YİNE ERTELENDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

METRO İHALESİ YİNE ERTELENDİ!


 

Mersin Metro ihalesi ihale günü gelmeden yine ertelendi. 29 Ocak’ta yapılacak ihale 18 Şubat’a atıldı.

SERKAN TULTAK

 

Mersin’in sürekli gündeminde olan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından ısrarla yapılmak istenen Mersin Raylı Sistem Projesi ihalelere takılıyor.

Eksiklikleri ve hataları nedeniyle daha önce iptal edilen Mersin Raylı Sistem Projesinin 29 Ocak 2021 tarihinde yapılması planlanan ihalesi bu kez 18 Şubat 2021 tarihine ertelendi.

Radyo Ülkü’de yayınlanan Yerel Gündem programında açıklamalarda bulunan Araştırmacı Yazar Abdullah Ayan, “Mersin Metro ihalesine davet edilen 9 şirket arasına alınmayan iş ortaklığı Kamu İhale Kurumuna (KİK) yaptığı başvuru sonucunda bu itirazı kabul edildi ve KİK ‘düzeltici işlem belirlenmesi" kararı verdi” dedi.  

 

ŞİRKET İTİRAZ ETTİ, SÜRE UZATILDI

KİK’in aslında davet edilmeyen şirket için, ‘İş Ortaklığını listeye dahil edin ve bu aşamadan sonraki ihale işlemlerini mevzuata uygun olarak yeniden gerçekleştirin” dediğini aktaran Ayan, şunları söyledi:

“Başvuruyu yapan firmanın, diğer firmalar gibi ihaleye alınması gerektiğini savunduğu itirazında alınan karar ile bu durumu teyit eden KİK, ihalenin iptaline gerek görmeyerek, düzeltici işlem yapılamasını istemiştir. İlgili firmada, ihale dışı kaldığı için diğer firmalar gibi ihaleye hazırlanmak için yeterli süreyi bulamamıştır. Bunun giderilmesi ve düzeltmelerin yapılabilmesi içinde ihale 18 Şubat 2021 tarihine ertelenmiştir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA