DÖNÜŞÜM İÇİN TOKİ İLE SIKI PAZARLIK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DÖNÜŞÜM İÇİN TOKİ İLE SIKI PAZARLIK!


 

Barış Mahallesi’nin riskli alan ilan edilmesinin vatandaşta panik yaratmaması için teminat veren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, yaşayanların ekonomik sıkıntı çekmeyeceğini söyleyerek, “TOKİ yetkililerinin de duyarlılığı ve özverisi ile vatandaşlarımızın lehine sınırlarımızı zorladık” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Akdeniz ilçesindeki Barış Mahallesi içindeki 37 bin 500 metrekarelik bir alanın ise “riskli alan” ilan edilmesi kararı Akdeniz Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündeme geldi.

Mersin’in en eski yerleşim yeri olan ve acilen kentsel dönüşüme ihtiyacı olan Akdeniz ilçesinde bulunan mahalleler dönüşüme hazırlanıyor. Özelikle Barış, Bahçe ve Turgut Reis Mahallelerinde Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak tarafından acil bir dönüşüm kararı verildi.

Geçen yıl Turgut Reis Mahallesi’nin riskli bölge ilan edilmesinin ardından Akdeniz Belediyesi, risk altında olan Barış ve Turgut Reis Mahallesi sakinleri ile de görüşmüştü. Özellikle geçtiğimiz günlerde riskli alan ilan edilen Barış Mahallesi’nde vatandaş ile görüştüğünü belirten ama sonuç alamadıklarını söyleyen Gültak, mahallelinin yüzde 50’sinden onay alırsa çalışmalara başlayacağını söyledi.

 

GÜLTAK VATANDAŞA TEMİNAT VERDİ!

HDP’li meclis üyelerine seslenen Gültak, Barış Mahallesi’nde yaşayan hiçbir vatandaşın yerinden edilmeyeceğini, bu yüzden de kentsel dönüşüme rahatlıkla destek olmaları gerektiğini söyledi. İnsanların ekonomik durumlarının gözetileceğini de temin eden Gültak, “TOKİ yetkililerinin de duyarlılığı ve özverisi ile vatandaşlarımızın lehine sınırlarımızı zorladık. İçinde camisi, kültür merkezi ve kreşi olan, 400’ün üzerinde konutun yer alacağı güzel bir proje. İmzalar atıldıktan sonra Barış ve Bahçe’de dönüşüm gerçekleşmiş olacak. Mersin’i imar ve yerleşim açısından toparlayacak olan yöntem bu. Yerinde dönüşümü sağlayarak, şehrimizi daha yaşanılır bir hale getirmemiz gerekiyor” dedi.

 

ÇAY’DA EVLER DAHA ERKEN TESLİM EDİLECEK!

Çay Mahallesi’nde TOKİ konutları inşaatı hakkında da bir değerlendirme yapan Gültak, evlerin Haziran ayı içinde, belirlenenden daha erken tarihte tamamlanabileceği müjdesini verdi. TOKİ yetkililerinden randevu aldıklarını kaydeden Başkan Gültak, “Barış ve Bahçe’de olduğu gibi, TOKİ yetkilileri, Çay Mahallesi sakinleri ile görüşmeler başlatacak. Burası tamamen Çay sakinlerine münhasır. Olacak ve vatandaşlarımızın görüşlerini de elbette alacağız. Rağbet yüksek, sıkıntı olacağını sanmıyorum. 140 dönümlük bir arazi, 14 dönüm üzerinde park ve yeşil alanları olacak. Binalar 3 ve 5 katlı. Otoparkları, bodrumları ve diğer her türlü imkâna sahip olan bir yerleşim alanı. Camisi, 32 dükkânı ve iş merkezi olan bir alan. Bu hepimiz için tarihi bir fırsattır ve bu fırsatı kaçırmayalım” sözlerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA