MERSİN’DE ARMUT AĞACI ÇİÇEK AÇTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE ARMUT AĞACI ÇİÇEK AÇTI


 

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Mersin’in Mut ilçesinde armut ağacı çiçek açtı.

Mut’ta armut ağacının aralık ayında çiçek açıp meyve vermesi görenleri şaşkına çevirdi. Bu durum hava sıcaklıklarının normalin üzerinde seyretmesine bağlandı. Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise "Aslında armut ağacının meyve vermesi için Haziran ayını beklemek lazım. Nisan - Mayıs aylarında çiçek açar, daha sonra meyveye yatar. Haziran ayında da meyve toplamaya başlanır. Armut ağacının Kasım ve Aralık ayında çiçek açmasını şaşkınlıkla karşılıyoruz" dedi.

Daha önce bölgede kış armutları dışında bu aylarda meyve veren armut görmediklerini belirten mahalle sakinleri ise tabiatın dengesinin insanlar tarafından bozulduğunu ifade ederek, “Son yıllarda hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Dolayısıyla hava sıcaklıkları düşmeyince kış dönemine girmesi gereken bitkiler fizyolojik bozukluklar gösterebiliyor. Bu durum da bunun örneklerinden biri” şeklinde konuştu.(İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA