KAÇAK BALIK AVCILARI YAKALANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAÇAK BALIK AVCILARI YAKALANDI


 

Haber Merkezi

 

Mersin ili genelinde Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında, yasadışı avcılık ile asgari boyun altında balık satışı yapanların tespit edilmesine yönelik, Su Ürünleri personeli tarafından denizde, içsularda ve karada olmak üzere, perakende satış yerleri, soğuk hava depoları, balıkçı gemileri, nakil araçları, toplu tüketim yerleri, av bayileri, yetiştiricilik ve işleme değerlendirme tesisleri ile amatör balıkçıları kapsayan 3 bin 809 adet denetim gerçekleştirildi.

İç sularda yapılan denetimlerde; kullanılması yasak olan 18 adet serpme ağı,  22 adet asansör sistemi, 1 adet tırıvırı, 1 adet uzatma ağı, 1 adet hayalet ağı, 2 adet pinter,  2 adet jeneratör, 1 adet 5 metre kayık, 1 adet kepçe, 2 adet elektrik kablosu ile 180 kg balığa, denizde yapılan denetimlerde 19 adet misina ağı,  denize bırakılmış şebeke diye tabir edilen 6 takım trol ağına, derinlik ihlali nedeniyle 2 adet gırgır teknesinin gırgır ağlarına, karaya çıkış noktaları ve perakende satış yerlerinde ise toplam 1200 kg balığa el konuldu. 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanuna aykırı hareket ettiği tespit edilen 79 şahıs hakkında İdari Para Cezası Kararı uygulandı. Denetimlerin aralıksız devam ettiği bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA