MECLİS GÜNDEMİ, YİNE TARTIŞMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİS GÜNDEMİ, YİNE TARTIŞMA!


 

Tansiyonun giderek yükseldiği Mersin Büyükşehir Meclisi’nde geçen hafta reddedilen 250 milyon TL’lik borçlanma, sendika üyeliği iptali ve Mersin Barosu ile işbirliği protokolü teklifleri bugünkü toplantıda yeniden ele alınacak.

SERKAN TULTAK

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, sürekli tartışmalarla gündeme gelmeye devam ediyor. 2020 yılının son günlerinde, olağanüstü toplantı ile yine tartışmalara sahne olması beklenen bugünkü meclis toplantısında, Cumhur İttifakının özellikle ret verdiği konuların tekrar gündeme gelecek olması dikkat çekti.

 

CUMHUR İTTİFAKI KADIN VE ÇOCUK KONUSUNDA GENİŞ KATILIMLI ÇÖZÜM İSTİYOR

Tekrar görüşülecek maddeler içerisinde yer alan ve daha önce Meclis’e iade edilen; Kadın ve çocuk sorunlarına ilişkin yapılacak olan ortak çalışmalara ilişkin işbirliği koşullarının belirlenmesi amacıyla Mersin Baro Başkanlığı ile protokol imzalamak üzere Mersin Büyükşehir Belediyesi adına imza yetkisinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in verilmesi ile ilgili meclis kararının görüşülmesi 'yine tartışmaların alevlenmesine yol açacak” yorumlarını gündeme getirdi.

Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri, “Bu konu hiçbir şehirde sadece Barolarla çözülememişken bunda ısrar edilmesi hem doğru değil hem de farklı paydaşların katılımı ile çözülmesi daha doğru olur” görüşünü savunurken, “Cumhur İttifakı kadın ve çocuk sorunlarına ilişkin yapılacak olan ortak çalışmalara karşı çıktı” başlıklarına da tepki verdiler.

 

“NEREYE HARCANACAĞI TAM AÇIKLANMAYAN BORÇLANMALARA KARŞIYIZ”

Yine çok tartışılan borçlanma konusu bir kez daha görüşülmek üzere Meclise geliyor. Bu konuda da Cumhur İttifakı, proje bazlı tüm borçlanma taleplerine onay verdiklerini, nereye harcanacağı tam açıklanmayan borçlanma talebine de her zaman ret verecekleri görüşünü dillendiriyorlar.

Bu maddenin detayları ise şöyle; İller Bankası veya ticari bankalardan faiz hariç 250 milyon TL kredi kullanma, belediye adına borçlanma için her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalama, kredi taksitlerinin ertelenmesi veya öne çekilmesi ve vadesinin değiştirilmesini talep etme, anapara faiz denetim gideri, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vb. krediden kaynaklanan geri ödemelerde kullanılmak her türlü sözleşmeyi imzalama hususunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanının yetkilendirilmesi ile ilgili 08/12/2020 tarihli ve 710 sayılı Büyükşehir Belediye Meclis kararının görüşülmesi.

 

MAHALLİ İDARELER İŞVERENLERİ SENDİKASI YİNE TARTIŞILACAK

Çok tartışılan bir diğer konu Başkan Vahap Seçer’in “Hizmet almadığım bir sendikaya üye olmak istemiyorum” çıkışını kapsayan Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası (MİS) üyeliğinden ayrılma talebi olacak. Bu konuda özellikle MHP Grubunun “Çıkalım” talebine karşı gelmesi, AK Parti Grubunun ise sessiz kalması dikkat çekiyor.

MHP Grubunun savunduğu nokta ise, Başkan Seçer’in bu sendikayı özellikle kullanmak istemediği şeklinde olurken, grupta sendikanın yararlı olduğu görüşü de hakim.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA