ÇBK SAVUNMAYA YÖNELDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇBK SAVUNMAYA YÖNELDİ


 

Ligde 4’ümcü galibiyetini alarak yoluna devam eden Çukurova Basketbol’un performansını değerlendiren Başantrenör Olcay Orak, “Maçın kritik yerlerinde kolay sayı yemememiz için savunma konusunda daha çok çalışmamız gerekiyor” dedi.

ALİ ŞANLI

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi 2020-2021 sezonunda 8. haftası kapsamında Bellona Kayseri Basketbol’a konuk olan Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi; 96-82’lik skor ile galibiyet serisini korumayı başardı.

Sergilediği üstün oyun ile göz dolduran Çukurova Basketbol, bu galibiyet ile puanını 13’e çıkartarak, 4’üncü sıraya yükselmesinin ardından kulüp antrenöründen açıklama geldi.

“SAVUNMAYA DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”

Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi Başantrenörü Olcay Orak yazılı bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi; “Ligin zor deplasmanlarından birinde oynadık. Rakibimiz her ne kadar eksik olsa da, maç oynamayı çok iyi bilen koç ve oyuncularla mücadele ediyorlar. Biz maça istediğimiz gibi başlayamadık. Çok kötü bir atış yüzdemiz olmasına rağmen ilk yarıda 42 sayı bulduk. Üçüncü periyotta ciddi bir savunma ve bulduğumuz kolay atışlarla 18-19 sayı öne geçsek de rakibimiz, yaptığımız basit hatalardan ve kötü şut seçimlerinden dolayı farkı kapattı. Maçın sonunda yine yaptığımız savunma ve doğru şut tercihleriyle 14-2’lik  bir seri yakaladık ve kazandık. Bizim için çok önemli bir galibiyetti. Şimdi önümüzde bir Milli Takım arası var. Sonrasında Hatay BŞB ile oynayacağız. Daha çok antrenman yapıp, beraber daha fazla vakit harcamamız lazım. Maçın kritik yerlerinde kolay sayı yemememiz için savunma konusunda daha çok çalışmamız gerekiyor. Böylelikle hem maç kazanmamız kolaylaşacak hem de oyuncularımızın gelişimi daha iyi olacak.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA