MEZÝTLÝ’NÝN ÇOCUKLARI CUMHURÝYET BAYRAMI’NI KUTLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZÝTLÝ’NÝN ÇOCUKLARI CUMHURÝYET BAYRAMI’NI KUTLADI


 

Haber Merkezi

Mezitli’de bulunan Kalyoncuoðlu Sitesi sakinleri Cumhuriyet Bayramý’ný Atatürk büstü açýlýþýný yaparak kutladý.  Mezitli Belediyesi tarafýndan baþlatýlan 'Her siteye bir Atatürk büstü' kampanyasý kapsamýnda gerçekleþtirilen Atatürk büstünün açýlýþýný Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan yaptý.

Saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý’nýn okunmasýyla baþlayan ‘Atatürk Büstü’ törenine Baþkan Tarhan’ýn yaný sýra CHP Ýlçe Gençlik Kollarý Baþkaný Onur Yýlmaz, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlarý, site sakinleri ve çok sayýda çocuk katýldý.

Atatürk büstü, Baþkan Tarhan ve törene katýlanlarýn kurdeleyi çekmesiyle alkýþlar arasýnda açýldý. Çocuklarýn yoðun ilgi gösterdiði törende Baþkan Tarhan, çocuklara ve gençlere nutuk kitabý daðýttý.

Törende sitelerine Atatürk büstü dikilmesinde verdiði destek nedeniyle Baþkan Tarhan’a teþekkür eden Kalyoncuoðlu Sitesi Yönetim Kurulu Baþkaný Nihat Könte, Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini hatýrlatarak, Türkiye’ye cumhuriyete sahip çýkmaya devam edeceklerini söyledi.

Bir süredir virüs salgýný nedeniyle bayramlarý istedikleri gibi kutlayamadýklarýna dikkat çeken Baþkan Tarhan, “Kýsa sürede ayný coþku ve aydýnlýk biçimde kutlamalara devam edeceðimizden hiçbir kuþkum yok. Biz de elimizden geldiði ölçüde halkýmýzla birlikte kutlamaya çalýþýyoruz. Tüm bu olumsuzluklara raðmen Atatürk devrimlerini, cumhuriyet deðerlerini sonuna kadar savunacaðýz. Çünkü Atatürk, son derece kýsýtlý imkanlara raðmen çok büyük baþarýlar elde etti. Önce ülkesine demokrasiyi getirdi. Daha Avrupa’da geliþmiþ denilen ülkelerde yokken kadýnlara seçme seçilme hakký verdi. Gençlere büyük önem verdi. Eðitime ve öðretmenlere büyük önem verdi. Çünkü insanlarýn ve toplumun özgür ve baðýmsýz olmasý gerekiyordu. Çaðdaþ bir demokrasi için ömrü yetmedi ama onun hedefi olan çaðdaþ demokrasiyi biz getireceðiz. Ülkemizin üzerindeki kara bulutlarýn çok kýsa sürede ona ereceðinden, tekrar aydýnlýk güzel günlere kavuþacaðýmýzdan hiçbir kuþkum yok” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA