HDP’DEN “KORKMUYORUZ, KINIYORUZ!” MESAJI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDP’DEN “KORKMUYORUZ, KINIYORUZ!” MESAJI


 

HDP İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer ev Parti Meclis Üyesinin Barış Karabıyık’ın da içeri alınmasının ardından açıklama yapan HDP, “Bugün, yarın eş başkanımızın ve parti meclis üyemizin işlediği suçu biz de işlemişizdir” diyerek, yüzlerce kişiyi gözaltına almaktan çekinmeyin mesajı verdi.

AYŞENUR ÖNAL

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, siyasetçilere dönük basın açıklamasının ardından gözaltına alınan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer ve Parti Meclis Üyesi Barış Karabıyık için basın açıklaması düzenledi.

Parti binası önünde yapılmak istenen basın açıklaması ve oturma eylemi polislerin durdurmaya çalışmasına rağmen yapıldı. Gözaltıların haksız ve hukuksuz yere yapıldığına değinen HDP İl Eş Başkan Yardımcısı Ercan Alp, “Bizler HDP olarak Mersin’de, Adana’da,İzmir’de, İstanbul’da, Türkiye’nin her yerinde; bu ülkenin geleceğini, bu ülkenin demokrasisini, bu ülkenin adaletini, bu ülkenin eşitliğini AKP cuntasına teslim etmeyeceğiz. Bu ülkede gereken her türlü tutum, davranış, direniş, başkaldırı ne ise demokratik çerçevede yapacağız.  6 yıl önce Ahmet Davutoğlu Başbakan iken Kobane olayları noktasında olayların durmasıyla ilgili görüşme yapan bir başbakan var iken; bugün AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, AKP ve kirli zihniyetinin ortaya koymuş olduğu tutum ile arkadaşlarımız gözaltına alınıyor” dedi.

“ÜYEMİZİN İŞLEDİĞİ SUÇU BİZ DE İŞLEMİŞİZDİR”

Her arkadaşlarının ortak takındığı tavrın HDP’nin ortak tavrı olduğunu vurgulayan Alp, “Bu tavırlar; demokrasi tavrıdır, eşitlik, hak hukuk tavrıdır. Biz bundan geri adım atmayacağız. Bugün, yarın ve bir sonraki gün de HDP bugüne kadar susmadı, bundan sonra da AKP’nin keyfiyetçi tutumuna karşı susmayacak ve biz inandığımız demokrasi, eşitlik noktasında ısrarımıza devam edeceğiz. Bundan kaynaklı dün İl Eş Başkanımız Gülbahar Şöfer ile Parti Meclis üyemiz Barış Karabıyık’ı biz doğal demokratik bir tutum sergiler iken bunun herhangi bir zararı yokken, hiç kimseye zarar vermeyen bireysel bir eylem bile AKP tarafından hazmedilmemiştir. AKP’nin korkusu bu noktada da kendini göstermiştir. Dolayısıyla bizler bugün, yarın eş başkanımızın ve parti meclis üyemizin işlediği suçu biz de işlemişizdir. Dolayısıyla buyurun yüzlerce arkadaşımız var, yüzlerce arkadaşımızı alma noktasında tereddüt etmeye bilirsiniz. Çünkü biz inanıyoruz ki yanlış bir şey yapmıyoruz. Biz bu ülkenin geleceğini, demokrasisini, hak hukuk, adalet ve eşitlik ilkesinde ki ısrarımızı dün olduğu gibi bundan sonrada devam ettireceğiz” ifadelerine yer verdi.

“KINIYORUZ!”

“Kınıyoruz!” diye Alp, “Eş başkanlarımız, parti meclis üyelerimiz, genel merkez yöneticilerimiz alan, safsata düşünceleri kınıyoruz. Bundan sonrada bu arkadaşlarımızla kol kola demokrasi, hak, hukuk ve kardeşlik mücadelesi yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda HDP bundan önceki dönemde olduğu gibi bundan sonraki dönemde de uymayacak” dedi. Alp konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bizim AKP’nin koymuş olduğu rejim ile sorunumuz var. Bizim AKP’nin sürüklemiş olduğu antidemokratik tutumuyla sorunumuz var. AKP bu ülkeyi sürüklemiş olduğu ekonomik krizleri ile sorunumuz var. AKP’nin bu ülkeyi sürüklemiş olduğu tekçi zihniyetle sorunumuz var. Bizim bu ülke ile sorunumuz yok, bizim bu ülkeyi en az bu ülkeyi çok sevdiğini iddia eden kadar seviyoruz. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte de bu ülkenin hukuk, adalet ve eşitlik noktasındaki mücadelemizi sonunu kadar devam ettireceğiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA