İBB’NİN LİMON ALIMINI ÇARPITTIĞI İDDİA EDİLEN GAZETECİYE SUÇ DUYURUSU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İBB’NİN LİMON ALIMINI ÇARPITTIĞI İDDİA EDİLEN GAZETECİYE SUÇ DUYURUSU


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin limon üreticilerini mağdur etmemek adına diğer büyükşehir belediyelerine yaptığı çağrıya karşılık veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 100 ton limon aldı. Ancak bu desteği yerel bir gazetecinin, Mersinli bir üreticiyi yönlendirerek kötülemeye çalıştığı video sosyal medyada dolaşıma girdi. Gazetecinin üreticiyi yönlendirdiği görüntüler paylaşılırken, kendisi hakkında da suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.

Haber Merkezi

Korona virüsü salgını nedeniyle Türkiye’nin limon üretiminde yüzde 65-70’lik paya sahip olan Mersin’de, limonlar ne ihraç edilebiliyor ne de iç piyasaya sürülebiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, korona virüsü salgını sebebiyle ihracatın durdurulmasıyla beraber otellerin, restoran ve kafelerin kapalı olmasıyla ürünlerin iç piyasaya da sürülemediğini dile getirdi. Gökçek, “İç piyasa tüketimi ciddi oranda azaldı. Bu da dolayısıyla ürünlerin fiyatında çok ciddi düşmelere neden oldu. Bununla beraber ‘şataf’ diye tabir ettiğimiz şu anda dalında yaklaşık 10 bin tona yakın da limonumuz var. Limon ciddi fireler vermeye başladı. Bu açıdan üreticilerin bu halini gören Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer bununla ilgili diğer Büyükşehir Belediyeleriyle iletişime geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu konuyla ilgili olumlu yanıt verdi. Kendilerine Erdemlimiz’in 100 ton ‘lamas’ limonunu göndereceğiz. Bugün ilk partiyi buradan yüklüyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir’in ilgisinden üreticilerin çok memnun olduğunu ifade eden Gökçek, “En azından kendilerine bir umut oldu. Diğer Büyükşehir Belediyelerimizden de bu tür girişimler bekliyoruz. Şu an iletişimimiz devam ediyor. Haber beklediğimiz Büyükşehir Belediyelerimiz var. Hem insanlar limona ücretsiz olarak ulaşabilecek hem de limon üretimi yapan üreticilerimiz refaha kavuşacak” diye konuştu.

Ancak bu gelişmelerin, sosyal medyada yayınlanan bir videoyla farklı gösterilmeye çalışıldığı iddia edildi. Söz konusu videoda, yerel bir gazetecinin, Mersin’de bir limon üreticisiyle röportaj yaptığı görüldü. Gazeteci, kayda aldığı üreticinin sözünü keserek “Ekrem İmamoğlu’nun limonları yandaşından aldığını, üreticiye bir faydası olmadığını, stokçuları tercih ettiğini” söyletmeye çalıştı.

Yerel gazetecinin üreticiyi yönlendirdiği görüntüleri paylaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Ongun, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Bugün sosyal medyaya yansıyan yeni bir organize kötülük girişimi daha oldu. Mersin’de M.D. isimli yerel gazeteci bu videoyu çektiğini avukatlarımıza doğruladı. Kendisi ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyunun bilgisine,” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA